ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Στραγγίζουν» την Ευρώπη από πετρέλαιο οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας – Σχεδόν χωρίς απόθεμα η Ουγγαρία

Η ρωσική εταιρεία Lukoil αναγκάστηκε να διακόψει την παράδοση καυσίμων στη χώρα

«Στραγγίζουν» την Ευρώπη από πετρέλαιο οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας – Σχεδόν χωρίς απόθεμα η Ουγγαρία

Οι ενισχυμένες κυρώσεις της Ουκρανίας κατά της Lukoil, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στη Ρωσία, έχουν σταματήσει τις παραδόσεις της εταιρείας προς την Ουγγαρία, σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες στην ουγγρική κυβέρνηση σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας.

Η Ουκρανία ενίσχυσε τις κυρώσεις της κατά της ρωσικής εταιρείας Lukoil τον Ιούνιο του 2024, εξαλείφοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ουκρανίας να χρησιμεύσει ως χώρα διέλευσης για το πετρέλαιο της Lukoil.

Αυτή η απόφαση είχε άμεσο αντίκτυπο στις παραδόσεις πετρελαίου στην Ουγγαρία, με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, να δηλώνει ότι η Ουγγαρία εργάζεται τώρα για να βρει μια νομική λύση που θα της επιτρέψει να συνεχίσει τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία, καθώς αυτές είναι κρίσιμες για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας​​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Ρωσίας παραμένουν στενές από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022, με τον Σιγιάρτο να πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στη Ρωσία, σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών​.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.