Ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν ένα νέο «ευρύ» κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα σύμφωνα με την ανακοίνωση που κοινοποίησαν οι IDF, οι οποίοι – όπως είπαν – στοχεύουν «σε τρομοκράτες και σε αποθήκες πυρομαχικών της Χεζμπολάχ».

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές για τη νέα επιχείρηση, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές σε λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα στην πόλη Μπιντ Τζμπέιλ, στα νότια της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε πως περίπου 40 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ προς τα ισραηλινά εδάφη, στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Γαλιλαίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν, ωστόσο άλλοι ξέφυγαν με έναν εξ αυτών να χτυπάει σε σπίτι στην πόλη Σαφέντ, χωρίς αν υπάρχουν θύματα.

«Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο», λένε Ιράκ, Αίγυπτος και Ιορδανία

«Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο», εκτιμούν οι επικεφαλής της διπλωματίας της Αιγύπτου, του Ιράκ και της Ιορδανίας σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία καταδικάζουν «την ισραηλινή επίθεση επί του Λιβάνου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επικαλούμενοι «την επικίνδυνη κλιμάκωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή», οι υπουργοί υπογραμμίζουν επίσης πως «για να σταματήσει αυτή η κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις τρεις χώρες, έπειτα από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.