ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Άρματα μάχης T-90M “Proryv-3” καταφθάνουν στο Λουγκάνσκ: Ο ρωσικός Στρατός ετοιμάζει μεγάλη επίθεση (upd)

Ισχυρότατες δυνάμεις συγκεντρώνει η Μόσχα

Άρματα μάχης T-90M “Proryv-3” καταφθάνουν στο Λουγκάνσκ: Ο ρωσικός Στρατός ετοιμάζει μεγάλη   επίθεση   (upd)

Μεγάλες είναι οι δυνάμεις που συγκεντρώνει ο ρωσικός Στρατός προκειμένου –όπως όλα δείχνουν- να διεξάγει μια νέα μεγάλη επιθετική ενέργεια στην περιοχή του Μπάκχμουτ.

Τα πλέον σύγχρονα, μετά το T-14 Aramta, άρματα μάχης που διαθέτει ο ρωσικός Στρατός μεταφέρθηκαν στην ανατολική Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ.

Όπως δείχνουν βίντεο εκτός από τα άρματα T-90M -τα πλέον σύγχρονα που διαθέτει ο ρωσικός Στρατός στην Ουκρανία- μονάδες πεζικού έχουν μόλις αφιχθεί στην περιοχή με πλήρη χειμερινό εξοπλισμό.

https://twitter.com/200_zoka/status/1598718141697167380

https://twitter.com/200_zoka/status/1600170714434109440

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει οι Ρώσοι πραγματοποίησαν έφοδο στο Σολεντάρ, την συνδετήρια πόλη ανάμεσα στο Σεβέρσκ και το Μπάκχμουτ και αυτή την στιγμή διεξάγονται σκληρές οδομαχίες εντός της πόλης.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ η ομάδα των Δυνάμεων της Ουκρανίας θα χωριστεί σε δύο κομμάτια  μετά την κατάληψη του Μπάκχμουτ και συμπληρώνουν:

Τις τελευταίες ημέρες, τα κύρια νέα από τη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης προήλθαν από την κατεύθυνση Aρτεμόβσκ (Μπάκχμουτ).

Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές έχουν ήδη ονομάσει την πόλη  το νούμερο ένα στόχο του ρωσικού Στρατού.

Ο Αντιστράτηγος Κονασένκοβ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε στις 5 Δεκεμβρίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να διεξάγουν επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως αποτέλεσμα, ο εχθρός υφίσταται μεγάλες απώλειες.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, περισσότεροι από πενήντα στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και έξι τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα δυτικών μέσων ενημέρωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν έως και ένα Τάγμα την ημέρα, και αυτό είναι 500-800 άτομα. Τα πλησιέστερα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, ενώ η απομάκρυνση των τραυματιών με αεροσκάφη είναι δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών».

Όπως έχουμε αναφέρει το Μπάκχμουτ έδει ήδη περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων Ανατόλι Μάτβιουτσουκ  είπε:

«Οι μονάδες μας, ειδικά οι μαχητές  της Wagner, έχουν ήδη μπει στο προάστιο Μπάκχμουτ και μάχονται στη βιομηχανική ζώνη της πόλης.

Γιατί είναι αυτή η πόλη τόσο σημαντική για εμάς;

Πρόκειται για μια εξαιρετικά οχυρωμένη περιοχή, την οποία πρέπει να καταλάβουμε, αφού σε αυτή την περίπτωση διασπώνται  οι γραμμές αμύνης του εχθρού.

Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε τον χάρτη, μπορείτε να δείτε ότι το κέντρο των σχηματισμών μάχης των ενόπλων σχηματισμών της Ουκρανίας βρίσκεται εκεί. Αν πάρουμε το Μπακχμούτ τότε αρχίζουμε να ελέγχουμε το δρόμο που οδηγεί προς το  Κραματόρσκ.

Με πρόσβαση εκεί, έχουμε την ευκαιρία να διεξάγουμε επιθετικές επιχειρήσεις στο Kραματόρσκ  και περαιτέρω στο Σλαβιάνσκ.

Έτσι, ολόκληρη η ουκρανική ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή θα διασπαστεί  σε δύο μέρη.»

Την ίδια ώρα σημαντικές είναι οι ενισχύσεις ρωσικών αρμάτων μάχης T-90M.

Η εμπλοκή των αρμάτων T-90M στην Ουκρανία ήταν αναμενόμενη καθώς το άρμα είναι το πιο σύγχρονο που διαθέτει ο ρωσικός Στρατός.  Ο τελευταίος διέθετε πριν την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πάνω από 400 άρματα T-90. Από αυτά τα 350 ήταν T-90A και τα 67 T-90M Proryv-3.

Ο αριθμός των T-90M που υπηρετούν με τον Στρατό πάντως δεν είναι γνωστός καθώς δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία αναφορικά με τις παραδόσεις νέων αρμάτων όπως και με τις απώλειες στην Ουκρανία, παρά μόνο από δυτικές πηγές.

Σύμφωνα με δυτικές εκτιμήσεις (Σεπτέμβριος 2022) οι αριθμοί των ρωσικών αρμάτων σήμερα ανέρχονται στους παρακάτω αριθμούς:

T-72B 1.135

T-72BA 93

T-72B3 558

T-72B3M 248

T-80U 186

T-80BV 248

T-80BVM 31

T-90A 186

Οι ίδιες εκτιμήσεις αποφεύγουν να δώσουν ακριβή αριθμό για τα T-90M μιλώντας για δύο παρτίδες οι οποίες πάντως πρέπει να επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση για 67 άρματα.

Τον Αύγουστο του 2022 η Uralvagonzavod έκανε γνωστή την παράδοση μια νέας παρτίδας αρμάτων T-90M στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των αρμάτων. Στις 10 Σεπτεμβρίου σε νέα ανακοίνωση της η Uralvagonzavod έκανε γνωστή την παράδοση στον ρωσικό Στρατό μιας νέας παρτίδας αρμάτων T-90M μαζί με οχήματα Μηχανικού BREM-1M. Είναι άγνωστο εάν πρόκειται για την ίδια παρτίδα αρμάτων που είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο ή διαφορετικής αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για την ίδια, καθώς η πρώτη ανακοίνωση αφορούσε την παράδοση των αρμάτων στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας μάλλον για την πραγματοποίηση δοκιμών αποδοχής.

Να σημειωθεί πάντως πως στα μέσα του περασμένου Μαΐου υπήρχε μια άλλη ανακοίνωση για την παράδοση μιας άλλης παρτίδας Τ-90Μ στον ρωσικό Στρατό.

Όπως είναι φυσικό τα ακριβή στοιχεία από τις παραδόσεις αρμάτων δεν ανακοινώνονται εξαιτίας της πολεμικής εμπλοκής στην Ουκρανία, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του αντιστράτηγου Alexander Shestakov στις 10 Σεπτεμβρίου όλα τα άρματα που παραδίδονται μεταφέρονται στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας, μαζί με ποσότητες ΤΟΜΑ BMP-3, BMP-2, BTR-82A, και ΤΟΜΠ  BTR-80.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι  σε παραγωγή το παρόν διάστημα από την  UralVagonZavod βρίσκονται εκτός από το T-90M τα άρματα μάχης T-80BVM και  T-72B3M. όπως και τα ΤΟΜΑ  BMP-3, BMP-2M και  BMD-4M.

Στις 25 Απριλίου του 2022 η ρωσική Εθνική φρουρά  δημοσίευσε μια πρώτη φωτογραφία του T-90M από την περιοχή του Χαρκόβου, να μετέχει των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία. Οι απώλειες των T-90M στην Ουκρανία δείχνουν να είναι ελάχιστες, σε σχέση πάντα με τις συνολικές απώλειες των ρωσικών αρμάτων, που πλησιάζουν τα 1.000.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο Oryx, οι απώλειες των T-90 συνολικά ανέρχονται σε 31 άρματα.

Από αυτά  26 είναι T-90A: 13 κατεστραμμένα, 1 εγκαταλελειμμένο, 12  κυριευμένα και τέλος  6 T-90M.

Από τα Τ-90Α  δύο έχουν καταστραφεί, ένα έχει υποστεί ζημιές, 2 έχουν εγκαταλειφθεί εκ των οποίων το ένα έχει κυριευθεί από τους Ουκρανούς, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η κατάληψη και ενός δεύτερου.

Η κυρίευση από τους Ουκρανούς των δύο  T-90M είναι  πλήγμα για τις ρωσικές δυνάμεις. Αυτό γιατί πρόκειται για το πιο σύγχρονο ρωσικό άρμα με αποτέλεσμα τόσο οι Ουκρανοί όσο και το ΝΑΤΟ βέβαια να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε ορισμένα από τα κρίσιμης τεχνολογίας συστήματα του Proryv 3 όπως το σύστημα ελέγχου πυρός, η ικανότητα “hunter-killer”  και η σύνθεση της θωράκισης η οποία ήταν απόρρητη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/200_zoka/status/1600034430214619141?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1600034430214619141%7Ctwgr%5E1b117cd42838d87099548960aa9da460455dbe39%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F?p=2776855

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.