Οι ΗΠΑ έστειλαν τελεσίγραφο στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως αν δεν έχουν λύση την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα σε τριάντα ημέρες, η Ουάσινγκτον θα ζητήσει εμπάργκο όπλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης N12, ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ron Dermer και ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant έλαβαν επιστολή από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι παρά την επιστολή αυτή το αντιαεροπορικό αμερικανικό σύστημα THAAD φτάνει σήμερα στο Ισραήλ και τις επόμενες ημέρες η συστοιχία θα αναπτυχθεί προκειμένου η ομάδα των 100 Αμερικανών να μπορούν να το χειριστούν.

Τελεσίγραφο τριάντα ημερών

Με την επιστολή αυτή, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως το Τελ Αβίβ έχει 30 ημέρες προθεσμία να λύσει το πρόβλημα με την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προβλέπει αμερικανική νομοθεσία.

Η σημαντικότερη από αυτές τις συνέπειες είναι το εμπάργκο όπλων μία κίνηση που θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο την κυβέρνηση Νετανιάχου όσο και τις πολεμικές επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη.

Τι ζήτησε ο Μακρόν

Εμπάργκο όπλων προς το Ισραήλ έχει ζητήσει για τον ίδιο λόγο και ο Εμανουέλ Μακρόν πριν από μία εβδομάδα δημιουργώντας ρήγμα με το Ισραήλ και φέρνοντας στα «χαρακώματα» Παρίσι και Τελ Αβίβ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολιτική αναταραχή έχει φέρει εσχάτως η πώληση όπλων προς το Ισραήλ και στην Γερμανία με την αντιπολίτευση να ζητά εγγυήσεις από την Κυβέρνηση πως τα Γερμανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν από τον ισραηλινό στρατό κατά αμάχων.