ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...

Το Ισραήλ ανέπτυξε και τέταρτη μεραρχία στο νότιο Λίβανο για τις χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ

Πάνω από 15.000 στρατιώτες στην περιοχή

Το Ισραήλ ανέπτυξε και τέταρτη μεραρχία στο νότιο Λίβανο για τις χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν πώς από το βράδυ της Δευτέρας (7/10) το Ισραήλ ενίσχυσε την στρατιωτική του παρουσία στο νότιο Λίβανο, καθώς ανέπτυξε και τέταρτη μεραρχία στην περιοχή για τις χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός Στρατός έκανε γνωστό πως η 146η εφεδρική μεραρχία (με πεζικό και τεθωρακισμένα) του ξεκίνησε να επιχειρεί στον δυτικό τομέα του νότιου Λιβάνου και προστέθηκε στις τρεις μόνιμες μεραρχίες – την 98η, την 36η και την 91η – που ήδη επιχειρούν στον κεντρικό και ανατολικό τομέα της περιφέρειας.

Η κίνηση αυτή προσθέτει χιλιάδες στρατιώτες στη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ, με τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του Λιβάνου να ξεπερνά πλέον πιθανότατα τους 15.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο έχουν περιγραφεί από τις IDF ως «περιορισμένες και στοχευμένες επιδρομές», με στόχο την κατεδάφιση των υποδομών της Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή, ιδιαίτερα στα χωριά που γειτνιάζουν με το Ισραήλ, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.