
Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ένας εκ των κορυφαίων στελεχών της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης και επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Πληροφοριών εκφράζει την αμφιβήτησή του ως προς το πρόσωπο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η είδηση αυτή έρχεται μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Περμ, στο πλαίσιο της επιθεώρησης του ομώνυμου πυρηνοκίνητου υποβρυχίου.
Εκεί, ο κ.Πούτιν έδωσε το σύνθημα στους διοικητές του ρωσικού Ναυτικού, με τη φράση «Θα τους διαλύσουμε», σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με δύο μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία – την λειψανδρία και την οικονομική ανέχεια που διέρχεται – έχει κάνει τον Κύριλο Μπουτάνοφ να σκεφτεί σοβαρά το ζήτημα της αμφισβήτησης της ουκρανικής πολιτικής ηγεσίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τρίτοι παράγοντες από τη πλευρά της Δύσης θα επικοινωνήσουν με τον επικεφαλής της GUR έτσι ώστε να τονιστούν…οι συνέπειες σε περίπτωση εκτενέστερης δυσφορίας προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουκρανός πρόεδρος γνωρίζει την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του από τον κ.Μπουντάνοφ.
Σε σχετική ενημέρωση, ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι η Ρωσία έχοντας αυτοκρατορική υπόσταση μπορεί να ενσωματώσει ανά πάσα στιγμή όποιο κομμάτι της Ουκρανίας επιθυμεί.
Έτσι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Α/ΓΕΣ των AFU και νυν πρέσβη της Ουκρανίας στη Βρετανία, Βάλερι Ζαλούζνι, άλλο ένα ανώτατο στέλεχος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μένει δυσαρεστημένο, όχι τόσο με την έκβαση του πολέμου, αλλά κυρίως με τις θυσίες που έχουν γίνει για τα σχέδια που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του Κιέβου.
Η δυσφορία προς το πρόσωπο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι υπαρκτή και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παραμένει στην εξουσία λόγω του πολέμου (η θητεία του έληγε τον Μάιο του 2024), είναι δύσκολο να εκφραστεί έντονα οποιαδήποτε αντίθεση.
Ο Ρώσος πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θα ξεκινήσει τις επαφές με την Ουκρανία για οποιοδήποτε ζήτημα, μόνο εάν ερχόταν μεταβατική κυβέρνηση, εντείνοντας το κλίμα για πολιτική αλλαγή στην ήδη τεταμένη «περιρρέουσα» ατμόσφαιρα.
Η κατάσταση στο Κίεβο γίνεται διαρκώς πιο περίπλοκη, με τα πρόσφατα γεγονότα να «ανακατεύουν» την τράπουλα και να δημιουργούν ένα σύνθετο σκηνικό, μέχρι την έναρξη τέτοιου είδους συζητήσεων στις οποίες θα ήταν θετική και η Μόσχα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.