ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Β.Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο με τις ΗΠΑ αν εκλεγεί ο Ν.Τραμπ»

«Δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί μέχρι τις εκλογές το Νοέμβρη» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Β.Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο με τις ΗΠΑ αν εκλεγεί ο Ν.Τραμπ»

Μετά τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να ξαναρχίσει τον διάλογο με τις ΗΠΑ υπό νέα διοίκηση.

Σημείωσε ότι η τρέχουσα ηγεσία της Ουκρανίας είναι παράνομη και ότι η προσέγγιση της Βερχόβνα Ράντα είναι άσκοπη υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο Πούτιν σχολίασε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δυνατότητα τερματισμού της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις αυτές. 

Επίσης, η Μόσχα δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός πριν από την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ελπίζοντας για θετικά αμοιβαία βήματα.

«Η Ρωσία, όπως είναι γνωστό, δεν αρνήθηκε ποτέ και είναι τώρα έτοιμη να συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Ουκρανία ήταν αυτή που αρνήθηκε τις συνομιλίες, και το έκανε δημοσίως κατόπιν άμεσων εντολών από το Λονδίνο και από την Ουάσινγκτον, κάτι που Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται άμεσα και ανοιχτά», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ρωσία ενδέχεται να απαντήσει ανάλογα εάν εμφανιστούν αμερικανικά συστήματα πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς κάπου.

Τέλος, επεσήμανε ότι ο διάλογος για τη στρατηγική σταθερότητα πρέπει να διεξάγεται πρωτίστως με τις ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.