Τα πυρομαχικά διασποράς χρησιμοποιούνται με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ερωτηθείς εάν η ουκρανική πλευρά χρησιμοποιεί τώρα πυρομαχικά διασποράς στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν απάντησε: «Χρησιμοποιούνται και μάλιστα με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο».

«Αλλά το έχω ήδη σχολιάσει αυτό. Δεν έχω τίποτα να προσθέσω», είπε.

Το ζήτημα των πυρομαχικών διασποράς, πιστεύει, «αντικατοπτρίζει απόλυτα αυτό που συμβαίνει στον κόσμο συνολικά».

«Αυτό που εννοώ είναι το εξής: υπάρχει μια χώρα που νομίζει ότι είναι εξαιρετική – οι Ηνωμένες Πολιτείες», εξήγησε ο Πούτιν. «Ακόμη και αυτό που θεωρεί έγκλημα, παίρνει το θάρρος να το κάνει η ίδια. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς σε αυτή την περίπτωση, με τα χέρια των Ουκρανών», επισήμανε.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών ως έγκλημα, αλλά ταυτόχρονα «αισθάνεται ελεύθερη να το κάνει και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα των σημερινών διεθνών σχέσεων».

Είναι βέβαιος ότι για το λόγο αυτό η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων στη διεθνή επικοινωνία εργαζόταν μαζί με τη Ρωσία για τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου, διότι σχεδόν κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων.

«Λέω “σχεδόν”, διότι ακόμη και οι χώρες που είναι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, σας διαβεβαιώνω, δεν τους αρέσει ούτε αυτή η κατάσταση. Δεν τους αρέσει να αντιμετωπίζονται ως κομπάρσοι στα παρασκήνια», δήλωσε ο Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!