ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Β.Ζελένσκι προς τους Δυτικούς: «Απαιτείται επίσπευση στις παραδόσεις των όπλων μας»

Η πίεση από τη ρωσική επιχείρηση στο Χάρκοβο κορυφώνεται

Β.Ζελένσκι προς τους Δυτικούς: «Απαιτείται επίσπευση στις παραδόσεις των όπλων μας»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σήμερα τους δυτικούς συμμάχους να επιταχύνουν τις παραδόσεις των υποσχεθέντων όπλων, καθώς το Κίεβο βρίσκεται υπό σημαντική πίεση από τη ρωσική επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή.

«Οι παραδόσεις πρέπει να επιταχυνθούν σημαντικά. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από την ανακοίνωση των πακέτων βοήθειας μέχρι την πραγματική παράδοση των όπλων στην πρώτη γραμμή», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο.

Νωρίτερα, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές του Χάρκοβου, τραυματίζοντας πάνω από 20 ανθρώπους, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ένα 20όροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης χτυπήθηκε από κατευθυνόμενες βόμβες UMPB D-30, με τις ίδιες βόμβες να χρησιμοποιούνται και σε άλλη επίθεση που προκάλεσε πυρκαγιά σε χώρους στάθμευσης.

Ο περιφερειάρχης Ολέχ Σινεχούμποφ ανέφερε επτά ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο μέσα σε λίγες ώρες.

Το Χάρκοβο, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, έχει υποστεί συχνές επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις, με τις υποδομές της περιοχής να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τους τελευταίους μήνες.

Ο Ζελένσκι έχει κατηγορήσει πολλάκις τη Ρωσία για την επιδίωξη της καταστροφής του Χάρκοβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ρωσικές δυνάμεις, από την πλευρά τους, έχουν δείξει μέσω των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων, πως κατά πάσα πιθανότητα θέλουν να καταλάβουν το Χάρκοβο, μέσω περικύκλωσης των γύρω περιοχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.