ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Β.Ζελένσκι: «Θα φέρουμε όλους τους Ουκρανούς μετανάστες πίσω στη χώρα για να πολεμήσουν»

Μαζική επιστράτευση ετοιμάζει το Κίεβο για όλους τους Ουκρανούς πολίτες που έχουν φύγει από τη χώρα

Β.Ζελένσκι: «Θα φέρουμε όλους τους Ουκρανούς μετανάστες πίσω στη χώρα για να πολεμήσουν»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής μονάδας, γνωστής ως «Ουκρανική Λεγεώνα» με σκοπό τη στρατολόγηση και άμεσο επαναπατρισμό Ουκρανών μεταναστών που ζουν στο εξωτερικό, στην προσπάθεια να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο μέτωπο και να αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειές της.

Η δημιουργία της νέας αυτής μονάδας αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας ασφάλειας που υπογράφηκε μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και του πρωθυπουργού της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ.

Η πρωτοβουλία υποτίθεται πως στοχεύει στη στρατολόγηση «εθελοντών» από τους Ουκρανούς υπήκοους που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά στην Πολωνία και τη Γερμανία, οι οποίες φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό Ουκρανών μεταναστών μετά από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης.

Οι στρατολογούμενοι θα εκπαιδεύονται στην Πολωνία και θα εξοπλίζονται με τη βοήθεια των εταίρων της Ουκρανίας.Η νέα μονάδα θα εκπαιδεύεται σε στρατιωτικές βάσεις που ήδη εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες.

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρή υπόνοια, τόσο από τους δυτικούς, όσο και από τη Ρωσία, ότι το Κίεβο ξεκίνησε μαζική επιστράτευση, απλά χωρίς να το ανακοινώσει ευθέως, προτιμώντας την πιο «περίτεχνη» δημιουργία της «Ουκρανικής Λεγεώνας» για να καλύψει τις προσπάθειες επαναπατρισμού των Ουκρανών και την ενίσχυση του μετώπου. 

Αν συνυπολογιστεί το πολιτικό κόστος από τη διαφθορά αξιωματούχων της κυβέρνησης Ζελένσκι, τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές αποτυχίες χωρίς κάποια διέξοδο, τη συνεχή απώλεια εδαφών, αλλά και το τεράστιο κόστος σε αίμα που έχουν πληρώσει οι Ουκρανοί, είναι λογικό να μην επιθυμεί μεγάλο μέρος της ουκρανικής κοινωνίας να γίνει μέρος σε έναν πόλεμο για τον οποία δεν είναι σίγουρο πως θα εξελιχθεί και αν τελικά αξίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καθεστώς Ζελένσκι δεν έχει πια τη δυνατότητα να αποφύγει την, έστω συγκεκαλυμμένη, γενικευμένη στράτευση για να συνεχίσει να προσπαθεί να επιβιώσει απέναντι στην αδιάκοπη και σταθερή ρωσική προέλαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.