ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βίντεο: Η στιγμή που στρατιώτες της 114ης Ταξιαρχίας υψώνουν τη ρωσική σημαία στην στρατηγική πόλη του Ουκραίνσκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις απειλούνται τώρα με περικύκλωση

Βίντεο: Η στιγμή που στρατιώτες της 114ης Ταξιαρχίας υψώνουν τη ρωσική σημαία στην στρατηγική πόλη του Ουκραίνσκ

Συνεχίζουν την προέλασή τους στην περιφέρεια του Ντόνετσκ οι ρωσικές δυνάμεις.

Έτσι μετά τη διάσπαση του μετώπου στο Τσάσιβ Γιαρ, όπως έχουμε αναφέρει, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντική νίκη στην περιφέρεια του Ντόνετσκ καθώς η 114η Ταξιαρχία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τον έλεγχο της πόλης Ουκραίνσκ.

Οι στρατιώτες ύψωσαν τη ρωσική σημαία σε ένα φρεάτιο εξαερισμού ορυχείου, στα περίχωρα της πόλης.

Το πρακτορείο Reuters επιμένει  πάντως πως δεν είναι  σε θέση να «επαληθεύσει» τις αναφορές από το μέτωπο των μαχών, αλλά η «επαλήθευση» του Reuters καθίσταται μάλλον  περιττή.

Ο ρωσικός στρατός είχε περικυκλώσει το Ουκράινσκ στις αρχές του μήνα.

Η πόλη κατέχει σημαντική θέση στην περιοχή του Ντόνετσκ καθώς η κατάληψη του Ουκραίνσκ. έχει διαταράξει τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ουκρανίας προς την κοντινή πόλη Κουράχοβο ενώ ανοίγει  το δρόμο προς το Σελίδοβο.

Εάν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν την προέλασή τους στα νοτιοδυτικά, οι Ουκρανοί υπερασπιστές που σταθμεύουν στο Hirnyk και το Kurakhivka μπορεί να αναγκαστούν να υποχωρήσουν, αφήνοντας αυτές τις βασικές αστικές περιοχές ευάλωτες σε περαιτέρω περικύκλωση ή επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.