ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βίντεο: Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθερώνουν με αντεπίθεση το Snagost στην περιφέρεια του Κουρσκ

Εντολή Πούτιν για ανακατάληψη όλης της Περιφέρειας του Κουρσκ έως την 1η Οκτωβρίου

Βίντεο: Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθερώνουν με αντεπίθεση το  Snagost  στην περιφέρεια του Κουρσκ

Τον οικισμό του Snagost, που κατείχαν οι ουκρανικές δυνάμεις από τον περασμένο Αύγουστο απελευθέρωσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο πλαίσιο της συνολικής αντεπίθεσης που πραγματοποίησαν στο Κουρσκ.

Η επίθεση ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου όταν μια  φάλαγγα αποτελούμενη από 3 άρματα μάχης και 6 BMD της κινήθηκε από το Kornevo προς το Snagost, διαπερνώντας τα σημεία ελέγχου των ουκρανικών δυνάμεων. .

Στο Snagost η φάλαγγα χωρίστηκε σε τρεις ομάδες, καταλαμβάνοντας τις οδούς υποχώρησης των Ουκρανών  σε κυκλική άμυνα, την οποία διατήρησε για τρεις ημέρες μέχρι την προσέγγιση των κύριων μονάδων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, για την απελευθέρωση του οικισμού.

Η κατάληψη του οικισμού από τις ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10 και 13 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έχει δώσει ρητή εντολή για την συνολική ανακατάληψη του Κουρσκ το αργότερο έως την 1η Οκτωβρίου και για αυτό το σκοπό οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 60.000 προσωπικού για την διεξαγωγή της μεγάλης επίθεσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ήδη έχουν ανακαταληφθεί τουλάχισοτν 38 τ. χλμ. ρωσικού εδάφους.

Ρώσος Πεζοναύτης της 155ης Ταξιαρχίας εκθειάζει το θωρακισμένο  όχημα στο οποίο επέβαιναν κατά τη μάχη για το Snagost. Όπως λέει ο ίδιος το όχημα δέχθηκε την επίθεση 8 drones χωρίς να πάθει τίποτα πλην ενός τροχού ο οποίος έφυγε από τη θέση του.

Μέχρι στιγμής η ρωσική αντεπίθεση στην Περιφέρεια του Κουρσκ εξελίσσεται ως ακολούθως:

Η 106η και η 7η Αερομεταφερόμενες Μεραρχίες  προχωρούν από το απελευθερωμένο πλέον  Snagost προς τη Lyubimovka στο αριστερό πλευρό της ομάδας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί, με το 225ο ανεξάρτητο  τάγμα εφόδου, επιχειρεί να χτυπήσει στο πίσω μέρος των αλεξιπτωτιστών, προχωρώντας στο Veseloye στην περιοχή Glushkovo με στόχο να φτάσει στο Glushkovo.

Η 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και οι μονάδες του DPR προελαύνουν στο Plekhovo από το πρόσφατα απελευθερωμένο χωριό Borki, χτυπώντας στη δεξιά πλευρά της κατεχόμενης ζώνης.

Οι δυνάμεις λαμβάνουν ενεργή υποστήριξη από UAV αναγνώρισης, drones καμικάζι, αεροπορία, μονάδες πυραύλων και πυροβολικό.

Οι δυνάμεις των Ουκρανών  επιχειρούν να αντισταθούν και να αμυνθούν σε ορισμένες περιοχές, και στην περίπτωση του Βεσελόγιε, εξαπολύουν ακόμη και επιθετικές επιχειρήσεις για να εκτρέψουν τη ρωσική αντεπίθεση.

Έχοντας όμως εξαντλήσει  τις προσπάθειές τους στην περιοχή Sudzha, υποχωρούν σταδιακά  υπό την διαρκή πίεση του ρωσικού στρατού προς την πλευρά των συνόρων έως την οριστική εκδίωξή τους από τη ρωσική επικράτεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.