Στο «Χ», δημοσιεύθηκε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή όπου ελεύθεροι σκοπευτές των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων καταστρέφουν δύο ραντάρ P-18 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με πυραύλους Kh-35.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Novolozovatka και Novomaryevka.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ»:

Το P-18,  είναι ένα ραντάρ επιτήρησης μεγάλης εμβέλειας που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να παρακολουθεί μια μεγάλη ποικιλία αερομεταφερόμενων στόχων, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, ελικοπτέρων, drones και βαλλιστικών πυραύλων.

Συχνά, χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση εναέριου χώρου, συνόρων και στρατηγικών περιοχών, προσφέροντας προηγμένη ικανότητα ανίχνευσης σε διάφορα περιβάλλοντα και δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Αντίθετα, ο πύραυλος KH-35, αρχικά ένας πύραυλος κατά πλοίων, έχει χαρακτηριστικά που τον κάνουν ενδιαφέρον για χτυπήματα εναντίον τέτοιων στόχων.

Ο ρωσικός πύραυλος X-35, γνωστός και ως Kh-35 Uranus, είναι ένας υποηχητικός πύραυλος κρουαζιέρας που αναπτύχθηκε από τη Russian Tactical Missiles Corporation.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχεδιασμένο για χρήση από μαχητικά αεροσκάφη και πλοία επιφανείας, το X-35 είναι ικανό να χτυπά θαλάσσιους στόχους σε αποστάσεις έως και 260 χιλιομέτρων, με αυξημένη ακρίβεια χάρη στο αδρανειακό σύστημα καθοδήγησης και το τερματικό ενεργό ή παθητικό ραντάρ.