ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

 Βηρυτός: Εκκενώνεται νοσοκομείο λόγω φόβου για ισραηλινή επίθεση

Το Ισραήλ θέτει ως προτεραιότητα την καταστροφή του οικονομικού βραχίονα της Χεζμπολάχ

 Βηρυτός: Εκκενώνεται νοσοκομείο λόγω φόβου για ισραηλινή επίθεση

Η ανησυχία στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου, είναι για ακόμη ένα βράδυ διάχυτη, καθώς οι υγειονομικές Αρχές, φοβούνται πως το Ισραήλ θα «χτυπήσει» κρίσιμες υποδομές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποτελεί το νοσοκομείο «Σαχέλ», στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου αυτήν την ώρα εκκενώνεται λόγω φόβου για ισραηλινή επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εκεχειρία συζητά το Ισραήλ με αντάλλαγμα πέντε ομήρους

Σε νέα φάση εισέρχεται πλέον ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να θέτει ως προτεραιότητα την καταστροφή του οικονομικού βραχίονα της Χεζμπολάχ. Με ένα μπαράζ βομβαρδισμών στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπληξε καταστήματα τραπεζικού ομίλου, που φέρεται να συνδέεται με τη χρηματοδότηση της σιιτικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι ζυμώσεις στο Τελ Αβίβ για τα επόμενα βήματα σε Γάζα και Λίβανο, αλλά και για τα αντίποινα κατά του Ιράν.

Ο Άντονι Μπλίνκεν σπεύδει εκ νέου στην περιοχή, ενώ αίσθηση προκαλεί η νέα Ισραηλινή πρόταση προσωρινής εκεχειρίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση πέντε ομήρων. Το Ισραήλ λέει ότι θα πραγματοποιήσει περισσότερες επιδρομές στη Βηρυτό και σε ολόκληρο τον Λίβανο τις «επόμενες ώρες».

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, το ισραηλινό χτύπημα στη Συρία σκότωσε τον επικεφαλής της μονάδας μεταφοράς χρημάτων της Χεζμπολάχ ενώ πριν από λίγο το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η Χεζμπολάχ λέει ότι στόχευσε βάση πληροφοριών του ισραηλινού στρατού κοντά στο Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ επεξεργάζεται πρόταση με βάση την οποία η Χαμάς θα λάβει εκεχειρία δύο εβδομάδων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση πέντε ομήρων, αναφέρουν πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει ο ιστότοπος της Γεντιότ Αχρονότ.

Επικαλούμενη Ισραηλινό αξιωματούχο η εφημερίδα αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό ήταν το κύριο αντικείμενο του ταξιδιού του επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών Shin Bet στο Κάιρο χθες βράδυ και της συζήτησης που είχε με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού πάντως, ακόμα και μετά τη εξόντωση του Σίνουαρ ο οποίος χαρακτηριζόταν από όλους ως το κύριο εμπόδιο για την όποια πρόοδο στις συνομιλίες, η Χαμάς δεν δείχνει να μετέβαλε κατ’ ελάχιστον τη στάση της και αυτό ετέθη και χθες βράδυ στις συσκέψεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου με ολόκληρο το σύστημα ασφάλειας του Ισραήλ.

Ωστόσο, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η οργάνωση θα λειτουργήσει με περισσότερο πραγματισμό μετά την εκλογή νέου αρχηγού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.