ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Wall Street Journal: «Το Τσάσιβ Γιαρ μπορεί να πέσει σε λίγες μέρες»

Η χθεσινή κατάληψη ολόκληρου του νοτιοανατολικού τομέα της πόλης άλλαξε άρδην την τακτική κατάσταση

Wall Street Journal: «Το Τσάσιβ Γιαρ μπορεί να πέσει σε λίγες μέρες»

Οι θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Tσάσιβ Γιαρ έχουν εξασθενήσει σε μεγάλο βαθμό και ήδη στο Κίεβο πιστεύουν ότι η πόλη θα πέσει σε λίγες μέρες.

Για έξι μήνες, οι Ρώσοι κρατήθηκαν πίσω από το κανάλι του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς, αλλά αυτή την εβδομάδα κατάφεραν να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές όπως ομολογεί, ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. 

«Χρειάζεται μόνο ένα λάθος και ο Τσάσιβ Γιαρ θα μπορούσε να πέσει μέσα σε λίγες μέρες», αναφέρει η εφημερίδα.

Η απώλεια του Τσάσιβ Γιαρ, μαζί με του Ποκρόβσκ, «είναι το κλειδί για τις προσπάθειες της Μόσχας» να ανακαταλάβει την περιφέρεια του Ντόνετσκ.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι Ρώσοι θέλουν να ανακαταλάβουν και τις δύο πόλεις πριν πέσουν τα φύλλα λόγω του φθινοπώρου, στερώντας από τα ουκρανικά στρατεύματα, ζωτικής σημασίας καταφύγια και πριν από τις χειμερινές βροχές και την έλευση της λάσπης.

Σημειώνεται ότι από χθες οι Ρώσοι έχουν καταλάβει ολόκληρο το νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης και πλέον έχουν πρόσβαση για να επιτεθούν στο κεντρικό της σημείο το οποίο βρίσκεται σε ύψωμα.

Ταυτόχρονα όμως δραματικές εξελίξεις και την πόλη του Σελίντοβο καθώς έχει επιχειρησιακά περικυκλωθεί και έχει απομείνει μόνο μία οδός διαφυγής για να βγει η ουκρανική φρουρά.

Το Σελίντοβο έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το Ποκρόβσκ και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους Ρώσους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.