Ο Χασέμ Σαφιεντίν (Hashem Safieddine), ξάδερφος του Χασάν Νασράλα και επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ πιθανότατα θα είναι ο διάδοχος του Χ.Νασράλα.

Ο ίδιος κατάφερε να επιζήσει από την ισραηλινή επίθεση στο υπόγειο καταφύγιο της τρομοκρατικής ομάδας την περασμένη Παρασκευή, μάλλον γιατί δεν πήγε στην συνάντηση ή γιατί καθυστέρησε να πάει πριν οι Ισραηλινοί ρίξουν τις διατρητικές, κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες των 2.000 λιβρών στο συγκρότημα κατοικιών της Βηρυτού.

Ο Σαφιεντίν έχει οριστεί, επόμενος στη σειρά από τη δεκαετία του 1990, όταν κλήθηκε πίσω στη Βηρυτό από τις σπουδές του στο Ιράν, για να ηγηθεί του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, μόλις δύο χρόνια αφότου ο Nasrallah ανέλαβε την ηγεσία της

Συνδέεται επίσης εξ αγχιστείας με τον Κασίμ Σουλεϊμανί, τον διοικητή της δύναμης al Quds των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, που σκοτώθηκε από τις ΗΠΑ το 2020.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, επέβλεπε όλες τις καθημερινές και ευαίσθητες πτυχές των μη στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού συστήματος και των οικονομικών της, συμπεριλαμβανομένων των ξένων επενδύσεων, αφήνοντας τα στρατηγικά θέματα στον Νασράλα.

Ο Σαφιεντίν έχει στενούς δεσμούς και με τη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ και βρίσκεται στη λίστα τρομοκρατών των ΗΠΑ από το 2017.

Διατηρεί καλές σχέσεις με την Τεχεράνη και υποστηρίζει το καθεστώς της μετά τις θρησκευτικές του σπουδές εκεί.

Γεννήθηκε το 1964 σε ένα χωριό κοντά στην παραλιακή πόλη της Τύρου στο Νότιο Λίβανο, από μια εδραιωμένη οικογένεια κληρικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το ξέσπασμα του πολέμου, ο Σαφιεντίν εκπροσωπούσε τον Nασράλα σε δημόσιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας υψηλόβαθμων μελών της τρομοκρατικής ομάδας, που σκοτώθηκαν στη συντονισμένη έκρηξη συσκευών επικοινωνίας, που αποδίδονταν στο Ισραήλ.