ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Χαμάς: «Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ»

Η παλαιστινιακή οργάνωση εξακολουθεί να δηλώνει έτοιμη να «αντιμετωπίσει θετικά» οποιαδήποτε πρόταση

Χαμάς: «Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ»

Ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε σήμερα Σάββατο, ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

Η παλαιστινιακή οργάνωση εξακολουθεί να δηλώνει έτοιμη να «αντιμετωπίσει θετικά» οποιαδήποτε πρόταση κατάπαυσης του πυρός που θα τερματίζει τον πόλεμο, όπως τόνισε ο Χαμντάν, μιλώντας από τη Βηρυτό.

Οι προσπάθειες αραβικών χωρών, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για διαμεσολάβηση μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην επίτευξη εκεχειρίας.

Η Χαμάς σημειώνει ότι οιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ, το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα δεχτεί μόνο προσωρινές παύσεις εχθροπραξιών μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Χαμντάν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για την άσκηση πίεσης στη Χαμάς να αποδεχθεί τους όρους του Ισραήλ. «Για ακόμη μία φορά, η Χαμάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει θετικά κάθε πρόταση που θα εξασφαλίζει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρης αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας και σοβαρή συμφωνία ανταλλαγής», επεσήμανε ο Χαμντάν, αναφερόμενος σε πιθανή ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.