ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Χαμάς για Γάζα: «Αναμένουμε απάντηση εντός μίας ημέρας στις νέες προτάσεις για ανακωχή»

Επιστρέφει ο επικεφαλής της Μοσάντ από το Κατάρ

Χαμάς για Γάζα: «Αναμένουμε απάντηση εντός μίας ημέρας στις νέες προτάσεις για ανακωχή»

Η Χαμάς περιμένει από το Ισραήλ μια πρώτη απάντηση μέχρι αύριο Σάββατο σχετικά με τις νέες της «ιδέες» για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κινήματος, εν αναμονή της επανάληψης των διαπραγματεύσεων.

«Δεν θέλουμε να μιλήσουμε λεπτομερώς γι’ αυτές τις ιδέες. Περιμένουμε μια απάντηση, πιθανότατα σήμερα (Παρασκευή) ή αύριο πρωί (Σάββατο)» τόνισε ο Χαμντάν.

«Αν η απάντηση είναι θετική, θα μιλήσουμε για αυτές τις ιδέες λεπτομερώς, γιατί έπειτα θα μπούμε στη συζήτηση για την εφαρμογή αυτών των ιδεών, η οποία, θεού θέλοντος, δεν θα καθυστερήσει» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χαμντάν, δεν υπάρχουν νέες συγκεκριμένες προτάσεις στο έγγραφο που στάλθηκε αυτή την εβδομάδα στο Ισραήλ, αλλά «προτάθηκαν ιδέες για να ξεπεραστούν» οι αντιρρήσεις της ισραηλινής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης να είναι σταθερή στο να πιέσει την ισραηλινή πλευρά να αποδεχθεί αυτές τις ιδέες και ως εκ τούτου να τεθεί τέλος στην στρατιωτική επιθετικότητα στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε χθες Πέμπτη τον αρχηγό της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα να μεταβεί στο Κατάρ αφού η Χαμάς ανακοίνωσε νέες «ιδέες» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου μετά την επίθεση του ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ αναμένεται στην Ντόχα σήμερα για να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

Ο Χαμντάν τόνισε παράλληλα ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς είναι «καλές» και ότι αυτό της επιτρέπει να «συνεχίσει» τον πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο επικεφαλής της Μοσάντ αναχώρησε από το Κατάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.