ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Χαμάς: «Ο Μοχάμεντ Ντέιφ είναι ζωντανός – Έφτασαν τους 90 οι νεκροί στον καταυλισμό Αλ Μαουάσι»

Ο Μ.Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ

Χαμάς: «Ο Μοχάμεντ Ντέιφ είναι ζωντανός – Έφτασαν τους 90 οι νεκροί στον καταυλισμό Αλ Μαουάσι»

Ο αναπληρωτής ηγέτης της οργάνωσης Χαλίλ Αλ Χάγια μίλησε στο Al Jazeera και δήλωσε ότι ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ δεν σκοτώθηκε από την ισραηλινή επίθεση στην περιοχή του Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. 

«Λέμε στον (Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν) Νετανιάχου ότι ο Μοχάμεντ Ντέιφ σας ακούει αυτή τη στιγμή και χλευάζει τα ψέματά σας», είπε ο Αλ Χάγια.

Νωρίτερα, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωνε ότι δεν υπάρχει «καμία βεβαιότητα» για το αν ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, ο Μοχάμαντ Ντέιφ, και ο αναπληρωτής του σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ μέχρι τέλους.

«Το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μια επίθεση στη Γάζα επιχειρώντας να εξοντώσει τον Μοχάμεντ Ντέιφ και τον αναπληρωτή του Ράφα Σαλάμα. Δεν είναι βέβαιο ότι εξοντώθηκε ο ένας ή ο άλλος», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα φτάσουμε σε όλη την ηγεσία της Χαμάς», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε επίσης ότι οι πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων θα βελτιωθούν εάν αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καταγγέλλει την «αποτρόπαιη σφαγή εκ μέρους του κατακτητή» (σ.σ. του Ισραήλ) σημειώνοντας ότι οι νεκροί είναι 90 και οι τραυματίες 300.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα μισά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε η Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.