ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Χαμάς: «Θα κρατήσουμε μυστική την ταυτότητα του νέου μας ηγέτη»

Το κίνημα σκοπεύει να εκλέξει νέο ηγέτη τον Μάρτιο του 2025

Χαμάς: «Θα κρατήσουμε μυστική την ταυτότητα του νέου μας ηγέτη»

Αξιωματούχος της Χαμάς παραχώρησε συνέντευξη στο BBC και ανακοίνωσε ότι η οργάνωση είναι πιθανό να κρατήσει μυστική την ταυτότητα του νέου ηγέτη του για λόγους ασφαλείας.

Το κίνημα σκοπεύει να εκλέξει νέο ηγέτη τον Μάρτιο του 2025, αλλά μέχρι τότε θα διοικείται από πενταμελή επιτροπή.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τον Χαλίλ αλ-Χάγια, τον Χαλέντ Μεσάαλ, τον Ζαχέρ Τζαμπαρίν, τον Μοχάμεντ Νταργουίς (τον επικεφαλής του Συμβουλίου Σούρα) και ένα πέμπτο άτομο του οποίου η ταυτότητα παραμένει αδιευκρίνιστη.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει η οργάνωση το ίδιο το 2003 μετά τη δολοφονία του τότε επικεφαλής της Χαμάς, σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, από το Ισραήλ αλλά και του διαδόχου του, δρ Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς ανέφερε ότι ο Χαλίλ αλ-Χάγια έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες πολιτικές και εξωτερικές υποθέσεις, εκτός από την άμεση εποπτεία των θεμάτων που σχετίζονται με τη Γάζα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ουσιαστικά είναι επικεφαλής του κινήματος.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Χαμάς εξεπλάγη από τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε ο Γιαχία Σινουάρ την περασμένη εβδομάδα, καθώς κατά την αντίληψή τους ήταν ότι βρισκόταν σε πολύ πιο ασφαλή τοποθεσία τη στιγμή της δολοφονίας του.

Σε ό,τι αφορά τους περίπου 100 ομήρους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας (αν και πολλοό θεωρείται ότι δεν είναι πια στη ζωή) ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Χαμάς διαθέτει τη δυνατότητα όσο και το προσωπικό για να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Το ζήτημα των ομήρων πρακτικά έχει παγώσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όπως σημειώνει το BBC, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Χαλίλ αλ-Χάγια την Παρασκευή στην Άγκυρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Σινουάρ. Εξέφρασε μάλιστα τη θέση του ότι το Ιράν αναμένει ότι η ισραηλινή επίθεση να γίνει μια εβδομάδα ή λιγότερο πριν από τις αμερικανικές εκλογές, στις 5 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.