ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Χερσώνα: Με «μανιτάρι» τυλίχτηκαν τα συντρίμμια ουκρανικού αρχηγείου μετά το χτύπημα από θερμοβαρική βόμβα ODAB-1500 (upd)

Το ουκρανικό κτίριο διοίκησης που επλήγη έγινε κυριολεκτικά «σκόνη»

Χερσώνα: Με «μανιτάρι» τυλίχτηκαν τα συντρίμμια ουκρανικού αρχηγείου μετά το χτύπημα από θερμοβαρική βόμβα ODAB-1500 (upd)

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο «Χ» καταγράφει τη στιγμή που μία ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα ODAB 1500 διαλύει ένα κτίριο με Ουκρανούς στην περιοχή της Χερσώνας.  

Η βόμβα ODAB-1500 είναι ένα θερμοβαρικό όπλο, το οποίο χρησιμοποιείται εκτεταμένα από τη ρωσική Αεροπορία στην Ουκρανία για καταστροφή οχυρώσεων και υπόγειων θέσεων.

Το θερμοβαρικό όπλο, γνωστό και ως βόμβα αερολύματος ή εκρηκτικό καύσιμο αέρος ή βόμβα κενού, είναι τύπος εκρηκτικού που χρησιμοποιεί οξυγόνο από τον περιβάλλοντα αέρα για να δημιουργήσει έκρηξη υψηλής θερμοκρασίας.

Στην πράξη, το ωστικό κύμα που συνήθως παράγεται από αυτά τα όπλα διαρκεί σημαντικά περισσότερο από αυτό ενός συμβατικού συμπυκνωμένου εκρηκτικού.

Αυτό μπορεί να εκτοξευθεί ως πύραυλος ή να ριφθεί από αεροπλάνο ως βόμβα.

Η αρχική εκρηκτική γόμωση πυροδοτείται καθώς χτυπά τον στόχο του, ανοίγοντας το δοχείο και διασκορπίζοντας το μείγμα καυσίμου ως νέφος.

Οι Ρώσοι πολεμούν έναν πόλεμο, αφοσιώνοντας όχι μόνο τις τεχνολογικές αλλά και τις ψυχικές τους δυνατότητες για να νικήσουν έναν δύσκολο αντίπαλο σαν την Ουκρανία όπως διακρίνεται και στο βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.