Η κηδεία του νο 2 της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ, που σκοτώθηκε μαζί με άλλους 15 διοικητές της οργάνωσης από ισραηλινούς πυραύλους πραγματοποιήθηκε με στρατιωτικές τιμές και κάτω από δρακόντεια μέτρα.

Κυριολεκτικά οι δρόμοι γέμισαν με μέλη της οργάνωσης ή υποστηρικτές όπου με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν την τελευτή.

Η τεράστια πομπή κατέληξε στο νεκροταφείο Rawdat al-Hawraa Zainab στο Ghobeiry, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας ενώ η Χεζμπολάχ είχε οργανώσει ειδική τελετή για το τελευταίο «αντίο» στο υψηλόβαθμο στέλεχός της.

Ο Ιμπραχίμ Ακίλ κατηγορείται από το Ισραήλ πως αυτός μαζί με τους άλλους 15 διοικητές που σκοτώθηκαν στην πυραυλική επίθεση, είχαν μυστική συνάντηση για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου της εισβολής στο Ισραήλ, μία επιχείρηση ανάλογη με αυτή που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στην κηδεία ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και πλέον ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χεζμπολαχ, Ναΐμ Κασέμ, τόνισε πως το Ισραήλ έχει κάνει εγκλήματα πολέμου και ήδη έχει ξεκίνησε μία μάχη ξεκαθαρίσματος.

«Το Ισραήλ διέπραξε τρία εγκλήματα πολέμου που ήταν οδυνηρά για εμάς. Οι πρόσφατες επιθέσεις του αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο τερατουργίας που δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο σε αυτήν την εποχή», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε ότι η Χεζμπολάχ δεν χρειάζεται να εκπέμπει απειλές, ούτε να διευκρινίζει την απάντησή της.