O επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ δήλωσε ότι η βασική προτεραιότητα της οργάνωσης είναι η στρατιωτική ήττα του Ισραήλ. 

«Το Τελ Αβίβ είναι μόνο η αρχή, το Ισραήλ έχει δει ελάχιστα μέχρι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να νικήσουμε τον εχθρό και να τον αναγκάσουμε να σταματήσει την επιθετικότητα. Παρόλα αυτά, κάθε εσωτερική ή εξωτερική πολιτική προσπάθεια για την επίτευξη κατάπαυσης των εχθροπραξιών είναι καλοδεχούμενη, εφόσον συμβαδίζει με τη συνολική μας αντίληψη για τη μάχη, τις συνθήκες της και τα αποτελέσματά της».

Σύμφωνα με το Sky News, ο Αφίφ διέψευσε τις κατηγορίες για ύπαρξη αποθηκών όπλων στα νότια προάστια της Βηρυτού και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί εκρηκτικούς μηχανισμούς με χρονοκαθυστέρηση για να δημιουργήσει αυτή την εντύπωση. Υποσχέθηκε στους κατοίκους της περιοχής, καθώς και σε όσους έχουν εκτοπιστεί από τον νότο του Λιβάνου και την κοιλάδα Μπεκάα, ότι σύντομα θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με το Ισραήλ να βομβαρδίζει τον νότιο Λίβανο, τα νότια προάστια της Βηρυτού και την κοιλάδα Μπεκάα, σκοτώνοντας πολλούς ηγέτες της Χεζμπολάχ και στέλνοντας χερσαίες δυνάμεις σε περιοχές του νότιου Λιβάνου. Ταυτόχρονα, η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες επί του ισραηλινού εδάφους.