ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Υεμένη: Aεροπορικά πλήγματα από αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά εναντίον στόχων στη Χοντέιντα

Ο ηγέτης των Χούθι δηλώνει ότι η απάντηση για την επιδρομή είναι αναπόφευκτη

Υεμένη: Aεροπορικά πλήγματα από αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά εναντίον στόχων στη Χοντέιντα

Το απόγευμα της Πέμπτης, το τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah μετέδωσε ότι υπήρξαν αναφορές για δύο αεροπορικές επιθέσεις από μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην πόλη-λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, βάσει πληροφοριών που παρείχαν οι Χούθι.

«Αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο επιδρομές στην περιοχή Αλ Τζαμπάνα, στα δυτικά της Χοντέιντα» ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι, χωρίς να κάνει λόγο για σημαντικές ζημιές ή θύματα.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο ηγέτης των Χούθι επανέλαβε τις απειλές περί «απάντησης» στην ισραηλινή επίθεση στη Χοντέιντα, που ελέγχεται από την οργάνωσή του, τονίζοντας ότι αυτή είναι «αναπόφευκτη».

Η απάντηση στην επίθεση, στις 20 Ιουλίου, με στόχο εγκαταστάσεις στο λιμάνι αυτής της πόλης της Ερυθράς Θάλασσας «είναι αναπόφευκτη και θα δοθεί», είπε ο Άμπντελ Μάλεκ Αλ Χούθι στο διάγγελμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Από το ισραηλινό πλήγμα στη Χοντέιντα σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι στην Υεμένη και προκλήθηκαν ζημιές ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο λιμάνι, εκτός των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Ο Άμπντελ Μάλεκ Αλ Χούθι είπε επίσης ότι η οργάνωσή του θα συντονίσει τις ενέργειές της με τα άλλα μέλη του «Άξονα της Αντίστασης» όπως αποκαλούνται το Ιράν και οι σύμμαχοί του στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υποστήριξε εξάλλου ότι «η μείωση των θαλασσίων μεταφορών είναι μια μεγάλη νίκη» της οργάνωσής του η οποία, όπως είπε, έχει πλήξει συνολικά 177 πλοία στη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και τον Κόλπο του Άντεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.