ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Yenisei: Αυτό είναι το θωρακισμένο τρένο που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Αν.Ουκρανία: Γρήγορη και αποτελεσματική περιπολία

Φέρει βαρύ οπλισμό

Yenisei: Αυτό είναι το θωρακισμένο τρένο που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Αν.Ουκρανία: Γρήγορη και  αποτελεσματική περιπολία

Τα θωρακισμένα τρένα έχουν παράδοση στον ρωσικό Στρατό από τον Β’ΠΠ και παλαιότερα.

Παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας η Ρωσία χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα ένα τουλάχιστον θωρακισμένο τρένο στην σύγκρουση με την Ουκρανία το οποίο περιπολεί στις ανακηρυγμένες ως «ρωσικό έδαφος» περιοχές της πρώην ανατολικής Ουκρανίας.

Το τρένο είναι γνωστό με το όνομα Yenisei και προστατεύεται από θωρακισμένες πλάκες άγνωστου πάχους και έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά υλικών, την αποκατάσταση και αποναρκοθέτηση σιδηροδρομικών γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς και αναγνώριση.

Το τρένο μεταφέρει για αυτοπροστασία ένα διπλό πυροβόλο ZU-23-2 και ένα ΤΟΜΑ  BMP-2.

Το τρένο αποτελείται επί του παρόντος από τουλάχιστον δύο ατμομηχανές τύπου ChME3 συν οκτώ βαγόνια (δύο από τα οποία είναι πλατφόρμες των BMP-2 και ZU-23-2)

Το BMP-2 ως «κεφαλή», ακολουθείται από ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο όπλο ZU-23-2 δίπλα σε μια κλειστή καμπίνα με έξι οπές για βολές  πολυβόλου.

Αυτό δεν είναι το πρώτο θωρακισμένο τρένο που χρησιμοποιήθηκε στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, καθώς μερικά άλλα τεθωρακισμένα τρένα καταγράφηκαν να μεταφέρουν υλικοτεχνικά και στρατιωτικά αγαθά μέσω της Κριμαίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.