ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

ΥΠΑΜ Τσεχίας: «Εξετάζουμε τη δημιουργία νέας Ουκρανικής Λεγεώνας σε συνεργασία με την Πολωνία»

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να επιστρατεύσει περίπου 400.000 Ουκρανούς που διαμένουν στη χώρα

ΥΠΑΜ Τσεχίας: «Εξετάζουμε τη δημιουργία νέας Ουκρανικής Λεγεώνας σε συνεργασία με την Πολωνία»

Η Τσεχία εξετάζει την οργάνωση, εκπαίδευση και εξοπλισμό μιας Ουκρανικής Λεγεώνας από εθελοντές που ζουν στη χώρα, με σκοπό να υπερασπιστούν την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική επέμβαση, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Γιάνα Τσερνόχοβα.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να αξιοποιήσει τους περίπου 400.000 Ουκρανούς που διαμένουν στην Τσεχία.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην εκπαίδευση και οργάνωση των εθελοντών έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Ουκρανία και να συμμετάσχουν στην άμυνα της χώρας τους.

Η τσεχική κυβέρνηση έχει ήδη επεκτείνει την εκπαίδευση ουκρανικών στρατευμάτων μέχρι το τέλος του 2024, με εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης για τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μηχανοκίνητες επιχειρήσεις πεζικού και άλλες στρατιωτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ενεργή συμμετοχή τους στις συγκρούσεις στην Ουκρανία​.

Η κίνηση αυτή της Τσεχίας έρχεται σε συντονισμό με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επίσης υποστηρίζουν την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό ουκρανικών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πολωνία, για παράδειγμα, έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση μιας μονάδας ουκρανών εθελοντών, ενισχύοντας έτσι την κοινή προσπάθεια για την ενδυνάμωση της ουκρανικής άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.