Η Τσεχία εξετάζει την οργάνωση, εκπαίδευση και εξοπλισμό μιας Ουκρανικής Λεγεώνας από εθελοντές που ζουν στη χώρα, με σκοπό να υπερασπιστούν την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική επέμβαση, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Γιάνα Τσερνόχοβα.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να αξιοποιήσει τους περίπου 400.000 Ουκρανούς που διαμένουν στην Τσεχία.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην εκπαίδευση και οργάνωση των εθελοντών έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Ουκρανία και να συμμετάσχουν στην άμυνα της χώρας τους.

Η τσεχική κυβέρνηση έχει ήδη επεκτείνει την εκπαίδευση ουκρανικών στρατευμάτων μέχρι το τέλος του 2024, με εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης για τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μηχανοκίνητες επιχειρήσεις πεζικού και άλλες στρατιωτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ενεργή συμμετοχή τους στις συγκρούσεις στην Ουκρανία​.

Η κίνηση αυτή της Τσεχίας έρχεται σε συντονισμό με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επίσης υποστηρίζουν την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό ουκρανικών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πολωνία, για παράδειγμα, έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση μιας μονάδας ουκρανών εθελοντών, ενισχύοντας έτσι την κοινή προσπάθεια για την ενδυνάμωση της ουκρανικής άμυνας.