ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «οργισμένοι στο Μαξίμου» με την «ανυπαρξία Χαρδαλιά» στο κάψιμο της Αττικής. Αυτοί τον έβαλαν εκεί...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Υποκλέψαμε συνομιλίες Αμερικανών με Ουκρανούς αξιωματούχους που συνωμοτούν κατά του Ζελένσκι» λέει η Μόσχα

«Μεθοδεύσεις αντικατάστασης» του Ουκρανού προέδρου αναφέρει η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών

«Υποκλέψαμε συνομιλίες Αμερικανών με Ουκρανούς αξιωματούχους που συνωμοτούν κατά του Ζελένσκι» λέει η Μόσχα

Διαρροή πληροφοριών στην οποία προχώρησε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SVR), αναφέρει πως από υποκλοπή επικοινωνιών που διενεργήθηκε, υπάρχουν υπόνοιες για εμπλοκή των ΗΠΑ σε σχέδιο αντικατάστασης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνεργασία με υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την SVR, έχουν δημοσιοποιηθεί κρυπτογραφημένα μηνύματα που αποκαλύπτουν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαβουλεύονται με τον προϊστάμενο της ουκρανικής προεδρίας και πολιτικό αρχηγό της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντρέι Γερμάκ, τον πρώην διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, και τον πρώην πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής, Ντμίτρο Ραζούμκοβ, σχετικά με την αντικατάσταση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αμερικανικών αρχών και των ουκρανικών αξιωματούχων φέρεται να σχετίζονται με την αναζήτηση εναλλακτικών ηγετών για την Ουκρανία, σε περίπτωση που ο Ζελένσκι «δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» όπως αναφέρεται.

Οι τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι φαίνεται πως έχουν εξεταστεί τόσο για τη θέση της ουκρανικής προεδρίας, αλλά και για τους ρόλους της ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και την ουκρανική Κυβέρνηση. 

Ο Αντρέι Γερμάκ, ήδη κατέχει σημαντικό ρόλο στη διοίκηση της χώρας και θεωρείται ένας από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του Ζελένσκι. Μάλιστα, κάποιοι τον ονομάζουν ως «το δεξί χέρι του Προέδρου» ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως αυτός είναι στην ουσία «ο άνθρωπος ο οποίος κυβερνά την Ουκρανία» σύμφωνα με πολιτικούς εμπειρογνώμονες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο πρώην διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, διαθέτει μεγάλη στρατιωτική εμπειρία και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις του ουκρανικού Στρατού, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής, Ντμίτρο Ραζούμκοβ, διαθέτει σημαντική πολιτική επιρροή και είναι άριστος γνώστης των εσωτερικών πολιτικών και κυβερνητικών υποθέσεων του ουκρανικού κράτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.