Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, αποκάλυψε ότι μία ή δύο χώρες της ΕΕ έχουν δώσει το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Αυτή η δήλωση προκαλεί έντονες ανησυχίες, καθώς δείχνει πιο ξεκάθαρα από ποτέ την πιθανότητα κλιμάκωσης των συγκρούσεων πέρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Φαίνεται πως κάποιοι κύκλοι στη Δύση επιθυμούν διακαώς να χτυπηθεί ο ρωσικός πληθυσμός, άσχετα αν αυτό θα σημάνει τη γενίκευση του πολέμου σε ευρωπαϊκό η παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι τέτοιες ενέργειες θα θεωρηθούν σοβαρή πρόκληση και θα οδηγήσουν σε αντίποινα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης που θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη. 

Οι αντιδράσεις από τη Μόσχα είναι ήδη έντονες, με τη ρωσική κυβέρνηση να καταδικάζει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί επιθετική και να απειλεί με σοβαρές συνέπειες για τις χώρες που θα συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες.

Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί το έδαφός της και την κυριαρχία της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!