ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Ζαπορίζια: Οκτώ τραυματίες εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό από επίθεση ουκρανικών UAV

Η επίθεση προκάλεσε διακοπή της υδροδότησης και ηλεκτροδότησης σε εκτεταμένες περιοχές της πόλης

Ζαπορίζια: Οκτώ τραυματίες εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό από επίθεση ουκρανικών UAV

Οκτώ εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μη επανδρωμένα ουκρανικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε η ρωσική εταιρία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

Σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα Telegram, η διοίκηση του σταθμού ανέφερε ότι οκτώ εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, όταν τρία ουκρανικά drones καμικάζι επιτέθηκαν σε υποσταθμό. 

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τι συνέβη.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα σχόλιο από την ουκρανική πλευρά.

Ο υποσταθμός απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Ο Έντουαρντ Σενοβόζ, ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος της πόλης Ενερχοντάρ, όπου ζουν οι εργαζόμενοι στον σταθμό, ανέφερε ότι λόγω της επίθεσης διακόπηκε η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Αυτή ήταν η τρίτη επίθεση αυτού του είδους που σημειώνεται μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, πρόσθεσε ο Σενοβόζ.

Ο Αλεξέι Λιχατσόφ, ο γενικός διευθυντής της Rosatom, ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά που μπήκαν σκόπιμα στο στόχαστρο εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού.

Μιλώντας σε ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια κάλεσε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να εξετάσει τι συνέβη.

«Ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ Ράφαελ Γκρόσι έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι δραστηριότητες των πυρηνικών πόλεων, η ζωή των ανθρώπων και ιδίως η ζωή των εργαζομένων στους πυρηνικούς σταθμούς είναι «ιερές» για την πυρηνική ασφάλεια. Σήμερα παραβιάστηκαν κατάφωρα» είπε ο Λιχατσόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο μήνα ο ΙΑΕΑ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Ενερχοντάρ, έπειτα από επιθέσεις σε υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.