Ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα φέρεται να είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οποιαδήποτε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο πρέπει να περιλαμβάνει επίσης την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Χαμάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ειδήσεων του καναλιού Channel 12, ο επικεφαλής της Μοσάντ είπε στον επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς ότι οι συμφωνίες πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους.

Η στρατηγική φέρεται να στοχεύει στο να πείσει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ – που έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτά σε κατάπαυση του πυρός στο βορρά – να ασκήσουν πρόσθετη πίεση στον αρχηγό της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία στη Γάζα που έχει αποδειχθεί άπιαστη εδώ και πολλούς μήνες.

Τον περασμένο χρόνο, αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ διαμήνυσαν ότι δεν θα σταματήσουν να εκτοξεύουν πυραύλους προς το Ισραήλ έως ότου τερματιστούν οι μάχες στη Γάζα, αν και τις τελευταίες ημέρες η τρομοκρατική ομάδα φάνηκε να αμβλύνει αυτή την απαίτηση, λέγοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός αποκλειστικά στον Λίβανο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τον Νετανιάχου να σχεδιάσει την «επόμενη ημέρα» των χερσαίων επιχειρήσεων στον Λίβανο κατά την επικοινωνία τους.