ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Περίεργο συμβάν της φρεγάτας «Ψαρά» με drone στην Ερυθρά Θάλασσα

Από το ΓΕΕΘΑ μιλούν για δύο καταρρίψεις

Περίεργο συμβάν της φρεγάτας «Ψαρά» με drone στην Ερυθρά Θάλασσα

Επίθεση κατά εμπορικού πλοίου απέκρουσε η φρεγάτα «Ψαρά», στην πρώτη της αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά ερωτηματικά υπάρχουν για τις… καταρρίψεις και τα διαφυγόντα drone.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο και χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Δηλαδή έχουμε για ακόμα μια φορά καταρρίψεις με το κύριο πυροβόλο των 5′(127χλστ) και του συστήματος antidrone, δηλαδή μια επανάληψη σχεδόν των όσων είχαν λεχθεί και για την φρεγάτα «Ύδρα».

Επιπλέον περίεργο είναι και το γιατί τα άλλα δύο drone αποχώρησαν και δεν εκτέλεσαν την επίθεση κορεσμού όπως φαινόταν ότι θα κάνουν.

Γιατί τα drone είτε χτυπούν τον στόχο, είτε καταρρίπτονται είτε τέλος αστοχούν συντριβόμενα σε θάλασσα ή στεριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν νομίζει κανείς να φοβήθηκαν οι χειριστές τους πίσω στην Υεμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.