ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καταδικάστηκε ο καθηγητής Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Καλούσε τις φοιτήτριες για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά

Καταδικάστηκε ο καθηγητής Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των τριών καταγγελλουσών φοιτητριών κρίθηκε ο καθηγητής Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, δικαιωμένες αισθάνονται οι φοιτήτριες που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον καθηγητή Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική παρενόχληση μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Οι καταθέσεις των δύο πρώτων καταγγελλουσών ήταν ειλικρινείς. Δεν υπήρχε άλλο κίνητρο για τις καταγγελίες. Οι ενέργειες του κατηγορούμενου κατά τη γυναικολογική εξέταση αποσκοπούσαν στη σεξουαλική του διέγερση” ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός για τις δύο πρώτες καταγγέλλουσες. “Διαφορετική” χαρακτήρισε την περίπτωση της τρίτης κοπέλας.

”Δεν βίωσε κάποια οδυνηρή εμπειρία στην εξέταση. Το ύφος και ο τόνος της φωνής της κατά την κατάθεση της κατέδειξαν ότι δεν έλεγε αλήθεια. Αλλά αδικήματα τελέστηκαν σε βάρος της (όπως άσεμνες χειρονομίες κ.α.) που διώκονται κατ΄ έγκληση. Δεν ήταν όμως κατάχρηση σε γενετήσια πράξη” επισήμανε η εισαγγελέας και ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για αυτή την περίπτωση.

Καλούσε τις φοιτήτριες για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε και σήμερα συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλογών κ.α.

Δικαιωμένες αισθάνονται οι καταγγέλλουσες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δηλώσεις τους, μετά την απόφαση οι φοιτήτριες μίλησαν για μια δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία που τελείωσε με τη δικαίωσή τους και προέτρεψαν όποια ή όποιον υποστεί κάτι ανάλογο να το καταγγείλει. Ακόμα περισσότερο χαίρονται που ο καθηγητής δεν θα μπορέσει να βλάψει κάποιον άλλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.