Με 15 μέρες φυλακή, μετά τον πειθαρχικό έλεγχο, τιμωρήθηκε ο στρατιώτης που εκφώνησε ομιλία σε εκδήλωση πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα φορώντας τη στολή του.

Ο στρατιώτης παρευρέθηκε σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ και του πολέμου στη Μέση Ανατολή, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για άλλους 2 στρατιώτες, αφού τελέσθηκε πειθαρχικό παράπτωμα, καθόσον βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 48/2022 απαγορεύεται σε στρατιωτικούς η άσκηση κομματικής δραστηριότητας ή άσκηση και οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος.

Η ποινή, την οποία επέβαλε στον στρατιώτη ο Φρούραρχος Αθηνών, επιβάλλεται σε κάθε στέλεχος ανεξαρτήτως βαθμού.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, όπου το Τμήμα της ΚΕ του κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις & τα Σώματα Ασφαλείας προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση.

«Ο στρατιώτης με την παρουσία και τον λόγο του, όπως και πολλοί άλλοι στρατιώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμικά σχέδια και αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαίτησαν να βγει η χώρα μας από το σφαγείο της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής, να σταματήσει κάθε εμπλοκή και στήριξη στο κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ. Όσα μέτρα κι αν πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και με την εξόφθαλμη ανοχή των υπόλοιπων κομμάτων του ΝΑΤΟϊκού τόξου, δεν πρόκειται να φιμώσουν τους φαντάρους, τους αξιωματικούς, τον ελληνικό λαό που παλεύει ενάντια στον πόλεμο, καταδικάζει το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ» σημειώνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Τώρα δυναμώνουμε παντού τον αγώνα και την αλληλεγγύη στα στρατευμένα παιδιά του λαού. Σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς, σε πόλεις και χωριά, να ακουστεί παντού το σύνθημα “οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά”! Τώρα να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων! Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ! Καμία διευκόλυνση στους ΝΑΤΟϊκούς μακελάρηδες! Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ! Να κλείνουν οι βάσεις του θανάτου!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!