Μην ξεχνάμε ότι -και- η Λιβύη ήταν αρχαία ελληνική αποικία με το όνομα «Κυρήνη». Άρα έχουμε ιστορικά δικαιώματα...

47χρονος από το Ζεφύρι έκλεψε 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με… αναστολή

Ο κλέφτης υποδυόταν υπάλληλο εταιρείας ρεύματος και μπήκε στο σπίτι της γυναίκας

47χρονος από το Ζεφύρι έκλεψε 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με… αναστολή

Σε ποινή φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε 47χρονος για την κλοπή 110.000 ευρώ από σπίτι ηλικιωμένης στο Κωσταλέξι, στη Φθιώτιδα.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας έκρινε ένοχο των 47χρονο από το… Ζεφύρι και του επέβαλλε τη συγκεκριμένη ποινή σύμφωνα με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, ενώ η έφεσή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και την ανακοίνωση της ποινής το δημόσιο θα πρέπει να του επιστρέψει και το ποσό των 10.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί ως εγγύηση για την άρση της προσωρινής κράτησης.

Η απολογία

Στην απολογία του ο ίδιος υποστήριξε ότι ήρθε στη Λαμία για να πει την αλήθεια και όχι ψέματα. Επανέλαβε ότι την ημέρα που έγινε η κλοπή βρισκόταν στο μαγαζί με αντίκες που διατηρεί σε γνωστή περιοχή της Αττικής προσκομίζοντας και σχετικό υλικό, αρνούμενος κάθε σχέση με την υπόθεση.

Άξιο αναφοράς είναι πως όταν έγινε η κλοπή από το σπίτι της ηλικιωμένης το 2019, ο 47χρονος ήταν έξω με περιοριστικούς όρους για συναφή αδικήματα ενώ και σήμερα είχε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για απάτη από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

Στο Δικαστήριο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί το θύμα της κλοπής που είναι σήμερα 90 ετών και τα όσα έγιναν τα περιέγραψε ο γιος της από τις δικές της μαρτυρίες.

Η κλοπή

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στο Κωσταλέξι το μεσημέρι της 26ης Ιουλίου του 2019. Ο απατεώνας πλησίασε την ηλικιωμένη στην οποία συστήθηκε ως τεχνικός εταιρείας ρεύματος.

Φορώντας κουστούμι, γυαλιά ηλίου και καπέλο, είπε στη γιαγιά ότι υπήρχε πρόβλημα στο ρολόι της και ότι έπρεπε να το επισκευάσει.

Ζήτησε μάλιστα και 100 ευρώ για τον κόπο του, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο να εντοπίσει που έχει η ηλικιωμένη γυναίκα τις οικονομίες της.

Σύμφωνα με την ηλικιωμένη το κομπόδεμα με πάνω από 110.000 ευρώ, ήταν φυλαγμένο μέσα σε δύο γυάλινα βάζα στο παρτέρι της αυλής του σπιτιού της, τα οποία στη συνέχεια έκαναν φτερά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.