ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

60.000 είναι μόνο οι ελληνικές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα – Μόλις 75 έχουν εγγραφεί στα Μητρώα!

Τεράστιος αριθμός για μια χώρα των 10,5 εκατομμυρίων πολιτών

60.000 είναι μόνο οι ελληνικές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα – Μόλις 75 έχουν εγγραφεί στα Μητρώα!

Το άγριο ξύλο που «έπεσε» στην Πετρούπολη όταν σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση αποφάσισε να μισθώσει κτήριο που ανήκει σε ιδιώτη για να εγκαταστήσει Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων… Ανηλίκων έδειξε για ακόμα μία φορά το ζήτημα των ΜΚΟ στην χώρα οι οποίες ουσιαστικά κανείς δεν γνωρίζει τι κάνουν αλλά οι αριθμοί πλέον σοκάρουν.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά «υπάρχει η εκτίμηση για περισσότερες από 60.000 οργανώσεις» που μπορεί να μην λαμβάνουν χρήματα όλες αλλά για μια χώρα που δεν φτάνει τα 10,5 εκατομμύρια πληθυσμό είναι ένας τεράστιος αριθμός.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημιουργήσει τη Δημόσια βάση Δεδομένων και το Ειδικό Μητρώο Οργανώσεων που είναι ένα “χαλαρό” μητρώο, όπου εγγράφονται οι οργανώσεις σε ένα πρώτο επίπεδο. Εφόσον μια οργάνωση εγγραφεί εκεί μπορεί να λαμβάνει χρηματοδοτήσεις έως 50.000 ευρώ κατ’ έτος.

Το Ειδικό Μητρώο Οργανώσεων έχει πιο αυστηρές προϋποθέσεις, όπως ο έλεγχος των οικονομικών απολογισμών και ισολογισμών από ορκωτό λογιστή.

Εφόσον μια οργάνωση εγγραφεί εκεί, μπορεί να εισπράξει επιχορηγήσεις από το κράτος χωρίς κανένα όριο και να τύχει μια σειράς φορολογικών ρυθμίσεων»

 Στο Ειδικό Μητρώο Οργανώσεων έχουν εγγραφεί λιγότερες από 20 οργανώσεις και στη Δημόσια Βάση Δεδομένων περίπου 55!

Και κανείς ουσιαστικά δεν γνωρίζει πως δρουν όπως σήμερα όπου φυσικά οι διαδικασίες έγιναν «fast track» και οι κάτοικοι δεν ρωτήθηκαν για να δώσουν την έγκριση τους.

Συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από την εγκατάσταση με την πλειοψηφία των κατοίκων να μην θέλουν μία τέτοια δομή στην περιοχή τους καθώς γνωρίζουν πως πολλές φορές βαφτίζονται «ως ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά», ενήλικες παράνομοι αλλοδαποί.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν καθώς όπως δικαίως ισχυρίστηκαν ότι τους έχουν φέρει προ τετελεσμένων!

Ο χώρος ο οποίος θα παραχωρηθεί για τη στέγαση αλλοδαπών ανήκει σε ιδιώτη και βρίσκεται ανάμεσα σε κατοικίες, μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής.

Οι κάτοικοι φώναζαν «ψεύτες και λωποδύτες» και «στο Καστελόριζο έχουμε υπηρετήσει και τους γνωρίζουμε, με τα μάτια μας τα βλέπαμε», «το βρήκαμε τώρα, είναι πόλεμος», «και στο Πακιστάν πόλεμο έχουν»;

Στη συνέχεια και ενώ οι φωνές συνεχίζονταν, κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια και ένας εξ αυτών έριχνε νερό από μπουκάλι και συνέχιζε να χτυπά τους άλλους, με αποτέλεσμα πέντε – έξι άλλοι άνδρες να τον σπρώχνουν παρακάτω, ώστε να λήξει το συμβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως αιτία της μετεγκατάστασης προβλήθηκαν οι νέες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση, οι οποίες χρηματοδοτούν μέσα από σχετικά προγράμματα τις Μ.Κ.Ο., σχετικά με τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων παιδιών και τις προϋποθέσεις των κτιρίων φιλοξενίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.