Σε διάσωση 58 αλλοδαπών που επιχειρούσαν να φύγουν απο τη χώρα προχώρησε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. στη θαλάσσια περιοχή “Μ. ΜΑΡΑΘΙ” του Δήμου Κορώνης.

Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκε το Ι/Φ σκάφος “ΘΕΑΝΩ” Ν.ΠΕΙΡΑΙΑ 11431, με πενήντα οκτώ (58) παράνομους μετανάστες επιβαίνοντες, ενώ από παρακείμενη ακτή διέσωσε ακόμη τέσσερις (04) παράνομους μετανάστες, που είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Αμέσως το σκάφος του ΛΣ προχώρησε σε διάσωση των επιβαινόντων του «ΘΕΑΝΩ», (χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο αίτημα από τους αλλοδαπούς) καταπλέοντας στο λιμένα Φοινικούντας, όπου αποβιβάστηκαν συνολικά εξήντα δύο (62) αλλοδαποί, εκ των οποίων οι πενήντα επτά (57) αλλοδαποί ήταν τυπικοί κάτοχοι δελτίων αιτούντων ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πέντε (05) στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Πύλου, συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί ως οι διακινητές των υπολοίπων, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η παραμονή τους στη χώρα είναι νόμιμη, πλην της εισόδου που ήταν παράνομη, και της εξόδου που είναι παράνομη επίσης…