Ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου η επιχείρηση της Π.Υ, για τον εντοπισμό εκδρομέων στον Παρνασσό.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν τους τρεις αγνοούμενους. Οι εκδρομείς είχαν ακολουθήσει διαδρομή πάνω από το χωριό Αγία Μαρίνα του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας και κινήθηκαν για περίπου 2 ώρες όταν έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Στην περιοχή οι συνθήκες δεν είναι εύκολες καθώς ακόμα υπάρχει αρκετό χιόνι. Περίπου στην μία το μεσημέρι ενημέρωσαν τηλεφωνικά τους δικούς τους ανθρώπους πως έχουν χαθεί.

Στις επτά το απόγευμα η πληροφορία έφτασε στην αστυνομία και στη συνέχεια στην Πυροσβετική υπηρεσία .Πυροσβέστες του Π.Κ.Αμφίκλειας και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ συμμετείχαν στις έρευνες.


(upd-21.15) Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους δυο από τους τρεις πεζοπόρους στον Παρνασσό, αφού πριν από λίγο εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους από πυροσβέστες του κλιμακίου της Αμφίκλειας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον τρίτο της παρέας ο οποίος πάνω στην πεζοπορία κατά λάθος είχε αποκοπεί από τους άλλους δυο και χάθηκαν μεταξύ τους.

Το σκοτάδι που έπεσε δυσκολεύει τις έρευνες οι οποίες επικεντρώνονται στην ορεινή περιοχή πάνω από τη Βιλίτσα.

Οι δυο φίλοι του που βρέθηκαν πιστεύουν ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι απλά έχει χαθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις φίλοι από Αθήνα είχαν πάει από το πρωί για σκι στον Παρνασσό και στη συνέχεια θα έκαναν πεζοπορία.

Δεν είχαν δώσει στίγμα όμως από τη 1:00 το μεσημέρι και οι δικοί τους άνθρωποι ανησύχησαν με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αναζητήσεις.


Αρχικό κείμενο 20:32 – Συναγερμός στις Αρχές για τρία άτομα που αγνοούνται στην περιοχή του Παρνασσού από νωρίς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις φίλους οι οποίοι το πρωί είχαν πάει για σκι στον Παρνασσό και στη συνέχεια θα έκαναν πεζοπορία.

Δεν έχουν δώσει στίγμα όμως από τη 1:00′ το μεσημέρι και οι δικοί τους άνθρωποι έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αναζητήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Αμφίκλειας βρίσκονται στην περιοχή, ενώ στο δρόμο είναι και ομάδα διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ που πήρε εντολή να μεταβεί στον Παρνασσό για να πάρει μέρος στις αναζητήσεις.