Εκτός ελέγχου τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που η Βουλγαρία σφράγισε τα σύνορά της με την Τουρκία, για να αποτρέψει την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών.

Στον Κατσικά Ιωαννίνων σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια σήμερα το απόγευμα όταν εν μέσω σφοδρών διαμαρτυριών, πετροπόλεμου και επέμβασης της αστυνομίας που κατέληξε σε προσαγωγές αρκετών ατόμων, έγινε η αποβίβαση 82 μεταναστών στον καταυλισμό.

Στο ΚΕΠΑ επικρατούσε από το πρωί ένταση κι αναστάτωση, καθώς οι διαμένοντες σε αυτό δεν επιθυμούσαν την εγκατάσταση και νέων… αλλοδαπών. Από τις δέκα το πρωί περίπου είχαν κλείσει την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια είχαν τοποθετήσει έναν μεγάλο κορμό δέντρου.

Στο χώρο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες με την πρώτη επέμβαση που έκαναν απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους και απελευθέρωσαν την είσοδο του καταυλισμού.

Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν αργά το μεσημέρι έφτασαν τρία λεωφορεία τα οποία μετέφεραν από τον Πειραιά 82 αλλοδαπούς που μετακινήθηκαν από την Μόρια.

Ομάδες που διαμένουν στον καταυλισμό τους… υποδέχθηκαν με πετροπόλεμο προσπαθώντας να εμποδίσουν την είσοδό τους καθώς υποστηρίζουν ότι ήδη το κέντρο είναι γεμάτο.

Η αστυνομία επενέβη για δεύτερη φορά προχωρώντας και σε αρκετές προσαγωγές.

Έτσι η αποβίβαση από τα λεωφορεία εξελίχθηκε σχετικά «ομαλά ωστόσο η ένταση παραμένει.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=wW83h5Xj-LE

Στο μεταξύ η Βουλγαρία λαμβάνει έκτακτα μέτρα στέλνοντας 11.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία, για να αποτρέψει εισβολή από αλλοδαπούς.

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε με νόμο πριν από λίγες ημέρες από το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας όπου με 156 ψήφους σε σύνολο 240, σύμφωνα με τον οποίο θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Τουρκία 11.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα επιχειρούν μαζί με χίλιους αστυνομικούς που εποπτεύουν τα σύνορα σήμερα.

Η Βουλγαρία αν και διαθέτει χερσαία σύνορα μήκους 260 χιλιομέτρων με την Τουρκία, δηλαδή πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας στον Έβρο, αν και είναι πιο εύκολη γιατί δεν μεσολαβεί ποτάμι, όπως ο Έβρος και επίσης έχει και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, αφού με μια βάρκα σε μερικά λεπτά από το τουρκικό Μπεγεντίκ της Ανατολικής Θράκης βρίσκεσαι στο βουλγαρικό λιμάνι του Ρέζοβο, έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορα και την χώρα.

Ο Έβρος από την άλλη πλευρά είναι ουσιαστικά ανοικτός για οποιονδήποτε θέλει να περάσει στη χώρα.

Αλγερινοί βιντεοσκοπούν το ανενόχλητο πέρασμα τους απ τον αφύλαχτο φράχτη στον Έβρο, στο ύψος της Καβύλης στην στιγμή που ο Έλληνα ΥΕΘΑ δήλωνε οτι θα σφραγιστεί ο Έβρος και δεν θα περνάει κανείς.

Είναι σαφές ότι το βίντεο έχει επικοινωνιακούς λόγους και οι αλλοδαποί θέλουν να δείξουν στους συμπατριώτες τους πως ο Έβρος είναι «ελεύθερος»

Λέσβος: 243 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα σε 14 ώρες

Στη Λέσβο, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εκρηκτική που παρά τα μέτρα, αλλά και τις επιχειρήσεις «αποσυμφόρησης», και συμφόρησης της ενδοχώρας ο πληθυσμός των αιτούντων άσυλο φτάνει στα 15.000 άτομα.

Μόνο σήμερα, μέσα σε 14 ώρες, από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, έξι σκάφη με 243 αιτούντες άσυλο, με άνδρες, γυναίκες και κυρίως, μικρά παιδιά, πέρασαν με λέμβους στη Λέσβο.

Οι βάρκες έφθασαν ακόμα και στην περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγο έξω από τα σπίτια του βόρειου άκρου της πόλης της Μυτιλήνης, ενώ τέσσερις από αυτές έφθασαν στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

Η υπερσυγκέντρωση στο νησί είναι έντονη, παρά τις επιχειρήσεις αποσυμφόρησης. Μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες, έχουν μετακινηθεί στην ενδοχώρα 2.000 άτομα. Στον καταυλισμό της Μόριας μένουν περίπου 13.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο όλο το Σεπτέμβριο έφθασαν 5.017 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή περίπου 168 άνθρωποι τη μέρα. Από αυτούς το 63% ήταν από το Αφγανιστάν και το 22% από τη Συρία. Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων μηνιαίως από το 2016.

Δείτε πως είναι τα διαμερίσματα στα οποία θα μείνουν χιλιάδες αλλοδαποί για ενσωμάτωση με την ελληνική κοινωνία, όση έχει απομείνει στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!