ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέα Υόρκη: Αυξημένα μέτρα ασφάλειας υπο το φόβο αντιποίνων από το Ιράν

Νέα Υόρκη: Αυξημένα μέτρα ασφάλειας υπο το φόβο αντιποίνων από το Ιράν

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας στην πόλη της Νέας Υόρκης, για να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα αντίποινα του Ιράν, μετά τον φόνο του Κασέμ Σουλεϊμανί σε αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη, ανέφερε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η πόλη είναι μονίμως σε επιφυλακή για τρομοκρατικές επιθέσεις, δεδομένης της προϊστορίας της, όμως ο δήμαρχος είπε ότι η απειλή έχει αλλάξει σημαντικά, αν ληφθούν υπόψη οι πόροι που διαθέτει ένα κράτος σαν το Ιράν, σε σύγκριση με μια μη κρατική οργάνωση, όπως είναι η Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος.

«Πρέπει να θεωρήσουμε ότι η ενέργεια αυτή μας θέτει σε ντε φάκτο εμπόλεμη κατάσταση», είπε ο ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δήμαρχος και η ηγεσία της αστυνομίας συγκάλεσαν αυτή τη συνέντευξη Τύπου την ώρα που το Ιράν απειλούσε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, του αρχιτέκτονα της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή, μιλώντας πάντως μόνο για τη Μέση Ανατολή ως περιοχή εκδήλωσης των ιρανικών αντιποίνων και όχι τις ΗΠΑ.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διαθέτει υπηρεσίες πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας και στελέχη της σταθμεύουν σε 14 τμήματα στο εξωτερικό – όλα τους λαμβάνουν ικανή χρηματοδότηση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους του Γουόρντ Τρέιντ Σέντερ.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης θεωρούν ότι η πόλη είναι ο πιο δελεαστικός στόχος για μια τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αστυνομικός διευθυντής Ντέρμοτ Σι είπε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή και ότι οι Νεοϋορκέζοι θα δουν τις επόμενες ημέρες περισσότερους ένστολους –ορισμένοι θα φέρουν βαρύ οπλισμό– σε «ευαίσθητες» περιοχές. Δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι περιοχές, όμως συνήθως εντείνεται η αστυνομική παρουσία στο μετρό, στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα τουριστικά αξιοθέατα, όποτε τίθεται σε συναγερμό η αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.