Μήνυμα από τη Χίο, στην Τουρκία, ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα φυλαχθούν με κάθε μέσο και τρόπο, έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

«Ήδη κι εδώ στη Χίο ενισχύουμε τις δυνάμεις του Λιμενικού με περισσότερα επιχειρησιακά μέσα, περισσότερο προσωπικό και περιπολίες

Με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση/ απειλή.

Το Λιμενικό Σώμα για χρόνια υπερβάλλει εαυτό, δίνει αγώνες με ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αυτή τη φορά θα υπερασπίσει με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας

Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε και αν απαιτηθεί θα ενισχύσουμε περαιτέρω επιχειρησιακές δυνάμεις του ΛΣ και θα καταβάλλουμε κάθε δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα των επόμενων ωρών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Ερωτηθείς για το αν η τουρκική ακτοφυλακή ανταποκρίνεται στις ειδοποιήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής, ο ίδιος απάντησε αρνητικά.

Γεμίζουν τον Τσεσμέ για να περάσουν στην Ελλάδα

Ένα πούλμαν με 45 μετανάστες από το Αφγανιστάν έφθασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Τσεσμέ, όπως αναφέρει το politischios.gr, με σκοπό να επιβιβαστούν σε βάρκες με προορισμό τη Χίο, μετά τη δήλωση της Τουρκίας ότι δεν θα απαγορεύει πλέον την δίοδο των μεταναστών και των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Οι Αφγανοί έφθασαν με μισθωμένο πούλμαν λίγο έξω από τον Τσεσμέ, όμως διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να επιβιβαστούν σε βάρκες εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στον ναυτικό δίαυλο Χίου- Τσεσμέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθως, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά Μ.Μ.Ε. της περιοχής, επιβιβάστηκαν ξανά στο πούλμαν, σημειώνοντας ότι αν μέσα στις επόμενες ώρες δεν μπορέσουν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω θάλασσας, τότε θα μεταβούν στην περιοχή Edirne (Ανδριανούπολη) της ανατολικής Θράκης, όπου θα επιχειρήσουν από κει να περάσουν τα σύνορα.