Σχετικά ευχάριστα είναι τα νέα από τον οικισμό των τσιγγάνων στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Τέσσερα είναι τα θετικά κρούσματα για τον κορωνοϊό, από τα 322 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στον οικισμό ανέρχεται σε 25, συμπεριλαμβανομένου και του 32χρονου – πρώτου κρούσματος στην τοπική κοινότητα.

Στο μεταξύ, ο οικισμός της Νέας Σμύρνης παραμένει σε «καραντίνα» και επιτηρείται επί 24ωρης βάσης από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΚΑΪ», σε καθεστώς υγειονομικού αποκλεισμού έχουν τεθεί και άλλες, όμορες περιοχές, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους υπό ασφυκτική επιτήρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό θα διακομιστούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγής, ενώ οι ευπαθείς ομάδες της περιοχής θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο της Λάρισας για προληπτικούς λόγους.

Από σήμερα, μάλιστα, έλεγχοι ξεκίνησαν και σε άλλους οικισμούς Ρομά – στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, η λειτουργία των λαϊκών αγορών του νομού Λάρισας έχει πλήρως ανασταλεί, ενώ η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο Λάρισας έχει τεθεί επίσης σε καραντίνα.