Η αστυνομία ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι ο Μπάμπης δεν λιποθύμησε! – Γιατί τον συνέλαβε 37 μέρες μετά; (upd)

Η αστυνομία ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι ο Μπάμπης δεν λιποθύμησε! – Γιατί τον συνέλαβε 37 μέρες μετά; (upd)

Συνεχίζουν να γεννούνται ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της Κάρολαϊν από τον άντρα της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, καθώς φαίνεται πως η αστυνομία γνώριζε από τις 11 Μαΐου, δηλαδή λίγες ώρες μετά την δολοφονία πως ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος δεν είχε λιποθυμήσει.

Συγκεκριμένα η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια καθώς αυτή ουσιαστικά έλυσε την υπόθεση, αφού συνέλεξε το βιομετρικό ρολόι (smartwatch) της Καρολάϊν, δήλωσε στην κατάθεση της στους αστυνομικούς πως ο πιλότος δεν είχε λιποθυμίσει ούτε λεπτό!

Συγκεκριμένα η ιατροδικαστής εξέτασε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στις 11 Μαΐου, 8 ώρες περίπου μετά τις 6:08 τα ξημερώματα της μοιραίας νύχτας.

«Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί δυο ώρες σε κατάσταση αναισθησίας», επεσήμαινε στην κατάθεσή της.

«Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση δυο ώρες» αναφέρει στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής και συμπληρώνει: «Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί δυο ώρες. Οι σωματικές του βλάβες (σ.σ. του 32χρονου) ήταν όλως ελαφρές».

Με λίγα λόγια μόλις λίγες ώρες μετά τη δολοφονία η ιστορία του πιλότου δεν «έμπαζε» απλά, είχε βουλιάξει.

Eπίσης σημαντικά στοιχεία για την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μεσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τον ίδιο της τον σύζυγο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο έδωσε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο ανέδειξε πολλά από τα ψέματα που είχε πει στις καταθέσεις του, καθώς ενώ ήταν «δεμένος» και «ακινητοποιημένος» από τους ληστές όπως εκείνος υποστήριζε, έκανε βήματα και ανεβοκατέβαινε ορόφους…

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό 26 σελίδων, που συνέταξαν οι αστυνομικοί, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης, χρησιμοποιούσε κανονικά το κινητό του από τις 4 τα ξημερώματα έως και τις 6 π.μ., το διάστημα που -όπως υποστήριζε- είχαν εισβάλει οι ληστές μέσα στο σπίτι, και ο ίδιος ήταν δεμένος, έχοντας χάσει και τις αισθήσεις του.

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με την ιατροδικαστή- ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11.

Ενδεικτικά: 4:24:00 το κινητό βγαίνει από τη λειτουργία φόρτισης, 4:36:23 στο κινητό πραγματοποιείται η ενέργεια ξεκλειδώματος, γίνεται είσοδος στη εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας gmail, 4:38:53 στο κινητό πραγματοποιείται η ενέργεια κλειδώματος, 5:22:31 καταγράφεται κίνηση 29 βημάτων με διανυμένη απόσταση 21,93 μέτρα, 5:40:38 έως 5:41:42 καταγράφεται άνοδος δύο ορόφων με κίνηση 103 βημάτων και διανυμένη απόσταση 66,41 μέτρα.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί εδώ κι ενάμιση μήνα διέρρεαν στα ΜΜΕ ιστορίες περί δήθεν «σκληρών κακοποιών» που κάποια στιγμή είχαν… «διαφύγει στο εξωτερικό», συλλαμβάνονταν άκυροι Γεωργιανοί στα σύνορα, έμπαιναν επικηρύξεις κλπ.

Μάλιστα όλα αυτά από τη στιγμή που ήδη μέσα στις πρώτες δύο βδομάδες έγινε γνωστό πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος DNA ή αποτύπωμα στο σπίτι που ουσιαστικά έκανε το σενάριο της ληστείας απίθανο.

Γιατί ενώ η αστυνομία τα ήξερε όλα αυτά, έκανε 37 ημέρες για να συλλάβει τον 33χρονο; Τόσο πολύ άραγε έκαναν να βγουν τα καταδικαστικά δεδομένα από το smartwatch, την κάμερα και το κινητό; 37 ημέρες;

Δηλαδή όλα αυτά ήταν ένα παιχνίδι «γάτας και ποντικιού» της αστυνομίας με τον πιλότο για να τον κάνουν να ομολογήσει, παρόλο που είχαν τόσα αδιάσειστα στοιχεία;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.