Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει η υπόθεση των τριάντα περίπου φοιτητών οι οποίοι υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Καρπενήσι, όπου και είχαν παρευρεθεί.

Οι φοιτητές εισήχθησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Καρπενησίου για τις πρώτες βοήθειες ενώ με αντίστοιχα συμπτώματα νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο, τόσο ο οδηγός του λεωφορείου όσο και ο υπεύθυνος της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Μέχρι και σήμερα το πρωί (04/10/24), στο νοσοκομείο του Καρπενησίου νοσηλεύονταν οι τρεις τελευταίοι φοιτητές, οι οποίοι πήραν εξιτήριο το μεσημέρι, επιστρέφοντας στα σπίτια τους, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αρχές και ο ΕΟΔΥ, οι οποίοι κάνουν έρευνα για να βρουν τα αίτια που προκάλεσαν τη μαζική τροφική δηλητηρίαση.

Ακολουθεί η μακροσκελής ανακοίνωση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

«Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενημερώνει το κοινό για τα ακριβή στοιχεία του περιστατικού της τροφικής δηλητηρίασης φοιτητών του στη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Η εκπαιδευτική εκδρομή του 5 ου έτους του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα για επισκέψεις σε επιχειρήσεις του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και Ευρυτανίας και μετάβαση στο Καρπενήσι για παρακολούθηση των εργασιών επιστημονικού συνεδρίου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμά της.

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, ένας από τους φοιτητές παρουσίασε έντονη αδιαθεσία και εισήχθη στο νοσοκομείο Καρπενησίου για αξιολόγηση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω νοσηλεία χωρίς σαφή διάγνωση. Οι γονείς του φοιτητή ενημερώθηκαν άμεσα από τον υπεύθυνο καθηγητή-συνοδό της εκδρομής και μετέβησαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Μετά τις 9:30μμ της ίδιας ημέρας, συμπτώματα αδιαθεσίας και γαστρεντερίτιδας εκδηλώθηκαν και σε άλλα μέλη της ομάδας, τα οποία επίσης εισήχθησαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

Έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου εισήχθησαν στο νοσοκομείο Καρπενησίου 17 φοιτητές/τριες, ο υπεύθυνος-συνοδός της εκδρομής και ο οδηγός του λεωφορείου.

Δύο ακόμη φοιτητές που εκδήλωσαν συμπτώματα δήλωσαν ότι δεν επιθυμούσαν τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο και δεν εισήχθησαν. Οι φοιτητές αυτοί τώρα είναι καλύτερα στην υγεία τους.

Οι νοσηλευόμενοι δέχτηκαν τις πολύ επιμελείς φροντίδες του προσωπικού του νοσοκομείου Καρπενησίου και έλαβαν κατά περίπτωση οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε από το νοσοκομείο Καρπενησίου και επιλήφθηκε αμέσως.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΕΟΔΥ επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εκδρομής, ο οποίος παρείχε και συνεχίζει να παρέχει κάθε δυνατή ενημέρωση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που του δόθηκαν.

Οι φοιτητές επέδειξαν άριστη αλληλεγγύη και δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίκτυο υποστήριξης προς τους συνάδελφους τους.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, μέχρι τις 11:30π.μ. συνέχισαν να νοσηλεύονται συνολικά τρεις φοιτητές, δύο φοιτήτριες και ένας φοιτητής.

Το εξιτήριο αυτών των φοιτητών από το νοσοκομεία αναμενόταν κατά τις 13:00, ώστε να αναχωρήσουν άμεσα μαζί με τους άλλους φοιτητές για την Αθήνα.

Ο υπεύθυνος και τα μέλη της εκδρομής εκφράζουν την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους προς τους θεράποντες γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άριστη περίθαλψη που έλαβαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, και αναμένει τα αποτελέσματα της διερεύνησης του περιστατικού από τις αρμόδιες Αρχές