ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Άνοιξαν τα σύνορα: Εκατοντάδες οι μετανάστες που αποβιβάζονται στα νησιά του ανατ. Αιγαίου – Έφτασαν μέχρι τις ακτές της Μαγνησίας

Οι «Αρχές» σε λήθαργο – Περιορίζονται στη μεταφορά τους στην Αττική

Άνοιξαν τα σύνορα: Εκατοντάδες οι  μετανάστες που αποβιβάζονται στα νησιά του ανατ. Αιγαίου – Έφτασαν μέχρι τις ακτές της Μαγνησίας

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει τα σύνορα καθώς ο αριθμός των λαθρομεταναστών που μπαίνουν στη χώρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.

Η ένδειξη ότι έχουν δοθεί οδηγίες για απουσία οποιουδήποτε μέτρου αποτροπής εισόδου, είναι ότι οι μουσουλμάνοι αποβιβάζονται μόνοι τους πλέον στις ακτές.

Από εκεί και πέρα επικοινωνούν οι ίδιοι με τις «Αρχές» για να τους εντοπίσουν και να τους μεταφέρουν στην Αθήνα.

Στην Ικαρία μουσουλμάνοι αποβιβάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε παραλία του νησιού και κατόπιν ειδοποιήθηκαν οι «Αρχές» για την μεταφορά τους.

Ίδιες εικόνες σε οποιοιδήποτε νησί του Αιγαίου αφού οι εικόνες και τα βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από το ότι υπάρχουν σαφείς κυβερνητικές οδηγίες για την μαζική υποδοχή αλλοδαπών από κάθε με΄ρους του κόσμου.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η αναχώρηση των λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

Στο βίντεο φαίνεται άφιξη λαθρομεταναστών στο κέντρο αλλοδαπών Λέρου.  

Στην Κρήτη η κατάσταση είναι ταυτόσημη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2023, περίπου 12.000 λαθρομετανάστες εισήλθαν στη χώρα μέσω θαλάσσης, ενώ φέτος την ίδια περίοδο, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε φτάνοντας τις 25.000.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση άνω του 100%.

Η Κρήτη, ιδιαίτερα, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς το Α’ εξάμηνο του 2023 καταγράφηκαν 700 αποβατικά συμβάντα, ενώ φέτος ξεπέρασαν τις 2.600, με αύξηση πάνω από 350%.

Όλοι τους κατευθύνονται μαζικά στην περίφημη ενδοχώρα, δηλαδή στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που θυμίζει –και είναι- κωμωδία. Χωρίς κανένα έλεγχο οι λαθρομετανάστες φτάνουν  μέχρι τις ακτές του Πηλίου όπως έγινε στις 21 Αυγούστου όταν «εντοπίστηκαν» 26 λαθρομετανάστες μεταξύ αυτών και 8 «ανήλικοι».

Οι μουσουλμάνοι αφού έφτασαν στην παραλία Πλάκα του Νότιου Πηλίου και είδαν ότι δεν τους περίμενε κανένας αναγκάστηκαν οι ίδιοι  να ειδοποιήσουν τις κοιμώμενες «αρχές» μέσω του 112  ευρισκόμενοι σε κατάσταση σοκ αφού δεν πίστευαν ότι θα ήταν τόσο εύκολο να έρθουν στην Ελλάδα.

Η κινητοποίηση των «αρχών» ήταν όμως αστραπιαία, για την περισυλλογή από την ξηρά των μεταναστών, οι οποίοι φέρεται να ξεκίνησαν με βάρκα από την Τουρκία, προκειμένου να βρουν ένα… καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και είναι σίγουρο ότι θα το βρουν.

Σοκ όμως έχει προκαλέσει και η συμπεριφορά των διακινητών  , άγνωστος ακόμη ο αριθμός και η ταυτότητά τους, οι οποίοι τους εγκατέλειψαν στην  παραλία του Νοτίου Πηλίου.

Κανονικά θα έπρεπε να τους είχαν συνοδεύσει μέχρι το τοπικό αστυνομικό τμήμα και να είχαν αναλάβει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της εισόδου και μετά να αναχωρήσουν. Αυτοί όμως προτίμησαν να φύγουν για την Τουρκία αμέσως.

Οι ίδιοι ήταν σε άριστη  κατάσταση και δεν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, παρέλαβαν τους μετανάστες και τους μετέφεραν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 26 άτομα έχουν, ήδη μεταφερθεί σε κέντρο στην πόλη της Θεσσαλονίκης,  καθώς οι αστυνομικοί βρέθηκαν προ εκπλήξεως καθώς οι λαθρομετανάστες στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μετά τον εφοδιασμό τους με νέα έγγραφα θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε περιοχή της αρεσκείας τους, εντός πάντα της επικράτειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.