ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Απεγκλωβίστηκε 40χρονος από το Άγιο Όρος αλλά συνελήφθη -Είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία

Είχε πυροβολήσει τη σύζυγό του στα Χανιά

Απεγκλωβίστηκε 40χρονος από το Άγιο Όρος αλλά συνελήφθη -Είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία

Οι αρχές στο Άγιο Όρος προχώρησαν στη σύλληψη ενός 40χρονου που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της συζύγου του και για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, εις βάρος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί το 2023, για παραβάσεις του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως αποδείχτηκε, η επιλογή του να διαφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη του για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια για το ίδιο αδίκημα και η απόφαση του να καταφύγει στην χερσόνησο του Άθω, γύρισε μπούμερανγκ.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης εγκλωβίστηκε σε απόκρημνο σημείο, στην περιοχή Φρικτά Καρούλια στο Άγιο Όρος και μετά την επιχείρηση διάσωσης του από πυροσβέστες και στελέχη της ΕΜΑΚ, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Είχε πυροβολήσει τη σύζυγό του στα Χανιά

Οι αρχές είχαν ειδοποιηθεί για τον εγκλωβισμό του 40χρονου γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι της Τετάρτης και στην περιοχή έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες και η ορειβατική ομάδα της 2η ΕΜΑΚ. Το βράδυ της ίδιας μέρας, όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους ερευνώντας τον φάκελο του 40χρονου, διαπίστωσαν ότι τον Απρίλιο του 2011 στην περιοχή του Κουμπελή στα Χανιά όπου διέμενε, είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο την Γεωργιανή σύζυγο του τραυματίζοντας την στο ισχίο.

Ένα μήνα μετά, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκε στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Ο 40χρονος προφυλακίστηκε, εξέτισε ποινή τεσσάρων ετών και όταν πια αποφυλακίστηκε, από το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εκδόθηκε ξανά σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για δύο χρόνια φυλάκιση η οποία επαναφέρθηκε προς εκτέλεση τον Ιούνιο του 2023 με απόφαση του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο 40χρονος

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο 40χρονος Χανιώτης διέφυγε προκειμένου να αποφύγει τον εγκλεισμό του για δεύτερη φορά στη φυλακή. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, δεν έχει εξακριβωθεί πότε έφτασε στο Άγιο Όρος, καθώς από την αστυνομική έρευνα, δεν προέκυψε η ημερομηνία εισόδου του. Χθες ο 40χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η καταδικαστική απόφαση για δύο χρόνια φυλάκιση από το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων για τον 40χρονο είχε εκδοθεί αρχικά τον Ιούνιο του 2018 και επαναφέρθηκε προς εκτέλεση τον Ιούνιο του 2023, με απόφαση του Τμήματος Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.

Η τύχη ωστόσο δεν ήταν με το μέρος του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφενός κινδύνευσε όταν βρέθηκε εγκλωβισμένος σε ένα από τα πιο απόκρημνα σημεία του Αγίου Όρους, αφετέρου όταν διασώθηκε βρέθηκε αντιμέτωπος με το νόμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.