Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα στον Ασπρόπυργο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, συγκεκριμένα τρεις άνδρες και μία γυναίκα που αφαιρούσαν εξοπλισμό από το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ένας εργαζόμενος, ο οποίος κατηγορείται ότι βοηθούσε τους δράστες.

Κατά τη διάρκεια περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλησίον του σιδηροδρομικού δικτύου στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες, όχημα με δύο επιβαίνοντες φορτωμένο με σιδερένια αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από τον σιδηρόδρομο.

Σε έρευνα κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου εντοπίστηκαν ακόμα δύο άτομα να αφαιρούν μεταλλικά αντικείμενα από τις σιδηροδρομικές γραμμές, τα οποία ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Για την υπόθεση συνελήφθη και εργαζόμενος της εταιρείας υποστήριξης τεχνικών εργασιών στις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε την αφαίρεση των μεταλλικών αντικειμένων έναντι αμοιβής.

Εις βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Τα αντικείμενα που απέσπασαν οι δράστες κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Οργανισμού Συγκοινωνιών.

Κατασχέθηκαν επιπλέον τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταφορές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.