ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Αθήνα: Ποιο είναι το άτομο που πιθανολογείται πως έστειλε τα απειλητικά μέιλ για βόμβες σε κεντρικά σημεία

Η απειλή αποδείχθηκε πως ήταν απλά μια φάρσα

Αθήνα: Ποιο είναι το άτομο που πιθανολογείται πως έστειλε τα απειλητικά μέιλ για βόμβες σε κεντρικά σημεία

Το πρόσωπο που πιθανολογείται πως βρίσκεται πίσω από τα απειλητικά μηνύματα που προειδοποιούσαν για βόμβες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τελικώς αποδείχθηκαν ότι ήταν φάρσα, είναι ένας 42χρονος Ρώσος που φαίνεται να έχει επαναλάβει και στο παρελθόν παρόμοια ενέργεια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Mega».

Να σημειωθεί πως είχε σταλεί απειλητικό mail το οποίο ανέφερε πως θα εκραγούν βόμβες σε κεντρικά σημεία, ανάμεσά τους και το νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε και στα τρία σημεία (ΚΑΤ, Εφετείο, μετρό Σύνταγμα) όπου αποδείχτηκε πως η απειλή ήταν απλά μια κακόγουστη φάρσα.

Πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, το οποίο καλείται να εντοπίσει τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Στα σημεία έσπευσαν κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για την πραγματοποίηση ελέγχων.Επιπλέον, η αστυνομία προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση του σταθμού στο Σύνταγμα και στη Λουκάρεως.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί αποχώρησε από το ΚΑΤ η ομάδα των ΤΕΕΜ καθώς δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mega», το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τις «φάρσες» πιθανολογείται ότι είναι ο Ρώσος φαρσέρ που έστειλε μηνύματα-ειδοποιήσεις για βόμβα στο «Ελ. Βενιζέλος» και σε νοσοκομεία πέρυσι.

Πρόκειται για έναν 42χρονο Ρώσο που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος. Ο Ρώσος φαρσέρ είχε στείλει e-mail, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Γεννηματάς», «Τζάνειο», «Παμμακάριστος», «Παίδων» και «Ερρίκος Ντυνάν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.