
Περισσότεροι από 4 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων κατασχέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των ελέγχων σε καταστήματα, αποθήκες και λαϊκές ενόψει Πάσχα, ενώ επιβλήθηκαν και πρόστιμα άνω των 150.000 ευρώ στους παραβάτες.
Από την 1η Απριλίου έως και σήμερα, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν προβεί σε 4.236 ελέγχους ενόψει του Πάσχα, ενώ οι μέχρι στιγμής επιβληθείσες διοικητικές κυρώσεις ανέρχονται σε 157.218 ευρώ. Παράλληλα, τα συνεργεία της Περιφέρειας προέβησαν στην κατάσχεση συνολικά 4,2 τόνων ακατάλληλων τροφίμων, πριν αυτά διατεθούν στην αγορά. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν συνολικά 3.883 κιλά ακατάλληλου κρέατος, καθώς εντοπίστηκαν παραβιάσεις ως προς τις ημερομηνίες λήξεως, τη σήμανση και τις συνθήκες φύλαξης, καθώς και 355 κιλά αλλοιωμένου τυριού, που φυλασσόταν σε οξειδωμένα δοχεία. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν κατασχεθεί ακόμα 11 τόνοι από αποθήκες κρεάτων και εστιατόρια – η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί το 2025 σε ολόκληρη τη χώρα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.