ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο των τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία

Πώς ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης

Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο των τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του θανάτου των τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία.

Ο κ. Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτημα προς τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, Δημήτριο Λιανόπουλο.

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται µε αφορμή τον θάνατο του μωρού της συγκατοίκου της Ειρήνης Μουρτζούκου, της νεαρής γυναίκας που είχε ήδη χάσει δύο παιδιά πριν από μερικούς μήνες, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Η 23χρονη, στενή φίλη και συγκάτοικος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη από την Αμαλιάδα, σε διάστημα δεκαπέντε μηνών είχε χάσει τα δύο της βρέφη, το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών, ενώ τώρα βρέθηκε να παλεύει για να σώσει το μωρό της φίλης της, όπως περιέγραψε και σε εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Μάλιστα, σε ηλικία 14 ετών είχε χάσει και τον αδερφό της.

Πλέον, οι θάνατοι των τριών βρεφών πρόκειται να διερευνηθούν εκ νέου μέσα από το μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να δοθούν οι απαντήσεις που όλοι περιμένουν.

Υπενθυμίζεται, πως η Ειρήνη είχε ζητήσει να γίνουν γονιδιακοί έλεγχοι, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει ξεκάθαρη απάντηση για τα αίτια θανάτου των παιδιών της.

«Συμπτώσεις που σοκάρουν»

«Συμπτώσεις που σοκάρουν για τη γυναίκα που βίωσε τρεις φορές τον εφιάλτη να σβήσουν στην αγκαλιά της τρία μωρά», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας στο φως ξανά την υπόθεση.

«Να σου απαντήσω, να σου πω τι… τα παιδιά φεύγουν, πετάγομαι στον ύπνο μου, ξυπνάω και φωνάζω τα παιδιά μου», είπε η 23χρονη φίλη της μητέρας. Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε στο «Τούνελ» πως άφησε για λίγο το μωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωμάτιο, και όταν γύρισε είδε πως δεν ανέπνεε. Στο σπίτι βρίσκονταν μόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του μικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα.

Αυτό που πλέον προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι οι αντιθέσεις ανάμεσα σε όσα υποστηρίζουν οι γιατροί και οι δύο φίλες για την κατάσταση στην οποία το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι δύο γυναίκες αναφέρουν ότι το μωρό ήταν ζωντανό όταν το μετέφεραν στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί υποστηρίζουν το αντίθετο.

Μάλιστα ένας από τους γιατρούς σε δηλώσεις του ενέπλεξε στην υπόθεση την Ειρήνη.

«Η φίλη της είναι ένα πρόσωπο, το οποίο είχε απασχολήσει πέρσι την κοινή γνώμη με τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών της. Τώρα πώς έτυχε να έχει ένα άλλο παιδί στην αγκαλιά της και να το φέρνει εδώ, δεν ξέρω… Γιατί αυτή το έφερε και το πέταξε πάνω στο κρεβάτι του νοσοκομείου νεκρό», ανέφερε ο γιατρός και πρόσθεσε:

«Το παιδί ήταν χωρίς σφίξεις, είναι όλα μέσα στην κατάθεση που έχω δώσει στην αστυνομία από την πρώτη στιγμή. Ιατροδικαστικά είναι εν αναμονή των τοξικολογικών. Οτιδήποτε έγινε, επιλήφθηκε η Ασφάλεια. Κλήθηκαν οι κυρίες πάνω στην Ασφάλεια, καλούνται συνέχεια απ’ ότι γνωρίζω. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Αν τα πρωτόκολλα λένε παλεύεις 35-40 λεπτά, εμείς προσπαθούσαμε επί μιάμιση ώρα, μέχρι τις δύο και τόσο για να πούμε ότι το παιδί είναι τελειωμένο. Μακάρι να βγει ένα πόρισμα ή ιατροδικαστική ή η τοξικολογική που εκκρεμεί πλέον και δεν έχει ολοκληρωθεί, να μας δικαιώσει, σαν δικαίωση πρώτα για εκείνο το παλληκαράκι».

Από την πλευρά της η μητέρα του βρέφους υποστήριξε: «Πώς να το εξηγήσω τώρα εγώ αυτό; Μετά από την καλύτερη μου φίλη, δυστυχώς χτύπησε και τη δικιά μου πόρτα και μου πήρε τον άγγελό μου. Ποτέ δεν το περίμενα αυτό το πράγμα. Αλλά εκείνη παλεύει ακόμα και τώρα να πάρει απαντήσεις για τα παιδιά της. Δεν αντέχεται όλο αυτό», ανέφερε η μητέρα, ενώ σε ερώτηση για τις ομοιότητες, που παρουσιάζουν οι υποθέσεις αλλά και για το πώς το εξηγεί η ίδια όλο αυτό, απάντησε:

«Είπα πως φταίνε οι γιατροί του νοσοκομείου. Γιατί το παιδί ήταν μια χαρά υγιέστατο, με τα εμβόλια του και μόλις το πήγα στο νοσοκομείο που δεν είχε καλή αναπνοή, μετά από ούτε μισή ώρα, το παιδί μου βγήκε νεκρό. Σίγουρα είναι λάθος γιατρού».

«Θέλω να μάθω από τι έφυγε το παιδί μου και γιατί»

Νωρίτερα χθες, η μητέρα έκανε γνωστό πως έχει προσλάβει δικηγόρο, που την παρότρυνε να καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

«Από εκεί και πέρα, θα αναλάβει η ίδια για να πάρουμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα τα αποτελέσματα του παιδιού μου. Δεν το αφήνω έτσι εγώ, θα το προχωρήσω. Θέλω να μάθω από τι έφυγε το παιδί μου και γιατί έφυγε», είπε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, η διοικητής του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, Μαρία Μπαχού μίλησε για τα όσα συνέβησαν, τη μοιραία εκείνη ημέρα, υποστηρίζοντας πως το παιδί μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Όταν το έφεραν σε εμάς το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μετά οδηγήθηκε για νεκροψία. Μας το έφεραν νεκρό, το είδα και εγώ που δεν είμαι γιατρός», ανέφερε, επισημαίνοντας πως οι γιατροί του νοσοκομείου προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να το επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της οικογένειας πως δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο, η διοικητής επεσήμανε πως υπάρχει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τις άλλες μέρες μεταφέρονται στο Πύργο ή στην Πάτρα με ασθενοφόρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κλήθηκε παιδίατρος. Πρώτον γιατί όπως προείπαμε το παιδί ήταν νεκρό και μας το έφεραν στα χέρια. Εάν χρειαστεί να διακομισθεί ένα παιδί με ασθενοφόρο, το μεταφέρουν στο πιο κοντινό Νοσοκομείο. Εφόσον διαπιστώθηκε ο θάνατος τι άλλο να κάναμε; Εάν το παιδί ήταν ζωντανό θα έφευγε για Πύργο άμεσα», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.